Judecătoarea Cornelia Olteanu este noul preşedinte al Tribunalului Argeş

de | 26.07.2023 08:08 | Știri, Din ediția tipărită, Eveniment, Județean, Lifestyle

Tribunalul Argeş are un nou preşedinte din această săptămână. Pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru judecători din această săptămână s-a aflat propunerea de delegare a unui nou preşedinte, în persoana actualului vicepreşedinte al acestei instanţe, judecătoarea Elena Cornelia Olteanu.

Tribunalul Argeş a rămas fără preşedinte după ce magistratul Andreea Monica Prunaru, care ocupa această funcţie, a cerut să iasă la pensie. Judecătoarea Prunaru se afla la conducerea acestei instanţe de mai puţin de doi ani,  promovând concursul pentru ocuparea funcţiei în iulie 2021, după ieşirea la pensie a  judecătoarei Mariana Vîrgă.

În data de 4 mai, Consiliul Superior al Magistraturii a admis cererea fostei şefe a Tribunalului Argeş, iar pe 7 mai preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea, prin pensionare, din funcția de judecător la Tribunalul Argeș a Andreei-Monica Prunaru.

După o perioadă în care conducerea instanţei a fost asigurată de vicepreşedinte, CSM a decis să pună lucrurile în regulă şi să delege pe funcţia numărul unu din cadrul acestei instanţe pe judecătoarea Elena Cornelia Olteanu.

Luni, 24 iulie, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în unanimitate „delegarea doamnei judecător cu grad profesional de curte de apel OLTEANU ELENA CORNELIA, vicepreședinte al Tribunalului Argeș, în funcția de președinte al acestei instanțe, începând cu data de 25.07.2023, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni„.

Noul preşedinte este fost ofiţer de poliţie judiciară

Cornelia Olteanu este absolventă a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, unde a obţinut licenţa în Drept Juridic în anul 2004. Timp de şase ani a lucrat ca ofițer de poliție judiciară în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, iar din 2010 a intrat în magistratură, activând mai întâi ca judecător la Judecătoria Costeşti şi, apoi, la Tribunalul Argeş.

Ulterior, Cornelia Olteanu a ales să-şi completeze studiile, obţinând nu mai puţin de trei titluri de master: unul în Psihologie aplicată în domeniul securităţii naţionale, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universităţii din Bucureşti, un altul în Misiune şi slujire prin limbaj mimico-gestual, la Facultatea de Teologie din Piteşti şi un master în Cariere juridice la Facultatea de Ştiinţe Juridice din cadrul Universităţii din Piteşti. Conform profilului său de LinkedIn, judecătoarea Cornelia Olteanu a obţinut atât licenţa, cât şi cele trei titluri de master cu nota 10.

Conform declaraţiei de avere, Cornelia Olteanu deţine două apartamente şi în 2022 a obţinut în medie un salariu de 29.000 lei pe lună. Soţul noului preşedinte al Tribunalului Argeş este fostul ofiţer de poliţie Iulian Olteanu, în prezent pensionat.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Iese la pensie judecătoarea din Piteşti care ţinea dosarele blocate peste 10 ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole