Începând de astăzi, bacșișul va fi trecut pe bon!

de | 01.01.2023 12:51 | Știri, Economic, Național

A fost anunțat încă de la finalul anului 2022 că o nouă lege va fi implementată, mai exact: bac;u;ul va fi trecut pe bon din acest an.

Astfel, legea care susține ca bacșișul să fie trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal a fost promulgată, din data de 23 decembrie, conform Digi24. Ea este pusă în vigoare de astăzi, 1 ianuarie 2023.

Decretul ce vizează promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale a fost semnat din data de 23 decembrie, de către președintele Klaus Iohannis.

Acest proiect de lege prevede bacșișului pe bonul fiscal pentru stabilirea clară a încasărilor de către operatorii economici pentru bunurile livrate sau prestarea serviciilor direct către cumpărători.

Clientul va putea alege valoarea bacșișului, care va fi încadrat între 0% și 15%, prin mai multe rubrici.
Sancțiuni cu amendă pentru nerespectarea dispozițiilor sunt de la 2.000 la 4.000 de lei.

 

Foto descriptiv.

Foto Wow biz

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O nouă scumpire a țigărilor! Fumatul devine un lux pentru români!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole