Top 10 destinații pentru orice buzunar în 2023 din Europa!

de | 01.01.2023 14:22 | Știri, Lifestyle, Național

Este începutul unui nou an, noi rezoluții, noi dorințe, noi perspective. Vrei să te cunoști sau să te regăsești, să te bucuri de puțin timp cu tine și să călătorești. Pentru asta ți-am pregătit un top al celor mai ieftine 10 destinații din Europa, potrivit momondo.ro.

Dacă ești tânăr și vrei să călătorești, fără să cheltui prea mult, iată ce îți recomandăm.

1. Muntenegru

Aici te poți bucura de bucătăria care culege câte puțin din Italia, Grecia și Balcani. Aici ai parte de orașe medievale și străzi parcă parcă uitate de lume, autentic. Palatele vechi nu se fac nici ele lipsite din peisaj.

Plin de istorie și iubitor de natură, Muntenegru te așteaptă cu cu clima și vegetația mediteraneene.

2. Portugalia

Dacă vrei să ajungi în Portugalia, dar pentru orice buzunar, orașe precum Coimbra, Sintra sau Ericeira sunt perfecte pentru vizitat. Important este să te îndrepți către destinații cât mai autentice și pline de unicitate. Hostelurile de acolo sunt absolut încântătoare.

3. în Polonia

Polonia este încă una dintre cele mai ieftine destinații din Europa care este un mix cu puțin din toate: istorie ce abundă, natură copleșitoare și o viață de noapte de care nu uiți prea ușor.

De asemenea, potrivit sursei citate, este bine cunoscut că în Cracovia găsești cele mai multe puburi pe kilometru pătrat și iar vodka nu se poate face lipsită.

4. Ungaria

Pentru o vacanță de vis, dar și ieftină, sugerate sunt zonele ce înconjoară Lacul Balaton, dar și vizitezi Badacsony, o zonă a munților vulcanici și a câmpurilor de viță de vie. Acolo este zona unde poți savura un pahar de vin sau te poți plimba cu bicicleta.

5. Slovacia

Este deja cunoscută pentru vinurile și coniacurile naționale care or să te dea pe spate, prețul berii o să te ungă pe suflet. De asemenea, pe lângă alcool, putem vorbi despre obiectivele aflate în Patrimoniul UNESCO.

Astfel, Slovacia este una dintre cele mai ieftine destinații europene!

6. Turcia

20 de lei îți sunt suficienți pentru a lua o masă în Istanbul. De asemenea, bazarurile sunt cunoscute pentru străduțele lor pline de oameni, unde totul este foarte ieftin. De asemenea, aici putem regăsi piscine termale bogate în ape minerale, dealuri de travertin despre care ai jura că e bumbac, dar și orașul antic Hierapolis cu care poți încheia într-un mod special această călătorie în Turcia.

7. Malta

Perfect pentru orice tânăr care vrea să țină de bani. Un nu sare de 10 euro, senvișurile mediteraneene la 3 euro îți potolesc foame de dumineață, iar berea de seară are același preț. De asemenea, Malta este cunoscută pentru atmosfera ei de poveste, ea fiind mai căutată acum ca niciodată.

8. Estonia

Estonia reprezintă o mix autentic între nordic și oriental. Este considerată o bijuterie, chiar dacă nu mulți se aventurează în această țară. Deși nu este foarte populară, este clar că este o țară ce merită văzută. Străzile pietruite, clădirile vechi în culori pastel și magazinele de antichități îți creează stări autentice urbane.

De asemenea, Estonia nu uită de peisajele sale de natură, ce reprezintă mai bine de jumătate din țară.

9. Grecia

Deși Grecia este cunoscută și pentru prețurile absolut devastatoare ce se pot lăsa în portofelul tău, anumite locații demonstrează contrariul. Cel mai bine este să nu alergi în toate destinațiile cunoscute dintr-o singură călătorie, dar pe lista ta po apărea Atena, Hydra, Meteora și Delphi.

10. Bulgaria

Cât mai aproape posibil și cu banii pe plus, asta ne arată Bulgaria că se poate.

Ce îți putem recomanda sunt circuitul celor 7 lacuri din Munții Rila, vizitarea orașului Plovdiv (unul dintre cele mai vechi orașe din Europa), dar și drumețiile și retreaturile spirituale.

 

Foto descriptiv/ Sursa Foto nomadicmatt.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Încă 3 zile libere în 2023! Care vor fi acestea

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: