Începe dezinsecția în Pitești! Vezi când!

de | 27.05.2022 14:47 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Pitești

Primăria municipiului Pitești anunță că va începe prima etapă a acțiunii de dezinsecție în oraș. Aceasta este programată pentru data de 2 iunie.

Mai exact, în noaptea de joi, 2 iunie, spre vineri, 3 iunie, de la ora 22:00 până la ora 05:00, vor fi executate serviciile de dezinsecție pentru combaterea populațiilor de insecte vectoare de maladii transmisibile și generatoare de disconfort (insecte zburătoare și târâtoare: căpușe, țânțari, muște etc).

dezinsesctie-pitesti (1)

Sursa foto: Primăria Municipiului Pitești

De asemenea, acțiunea va fi repetată peste două săptămâni, urmând să fie făcute mai multe treceri.

Vor fi utilizate trei tunuri de pulverizare vapori de substanță pentru dezinsecție, cu o rază de acțiune de până la 50 m, destinate acoperirii zonelor cu arbori și spații verzi, precum parcurile, străzile și aleile din jurul clădirilor”, transmit reprezentanții Primăriei Pitești.

Serviciul Public de Exploatarea Patrimoniului Municipiului Pitești se va ocupa de efectuarea stropirilor. Se va folosi substanța GYPERTOX FORTE, care este avizată de Ministerul Sănătății – Comisia Națională a Produselor Biocide, făcând parte din grupa 3, tip 18 și se regăsește în Registrul național al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

dezinsesctie-pitesti (3)

Foto Facebook: Primăria Municipiului Pitești

În cazul în care vremea nu va permite efectuarea etapei, aceasta va fi reprogramată, cu informarea, în prealabil, a populației.
Rugăm posesorii de familii de albine și de animale sensibile să ia toate măsurile necesare pentru a evita orice tip de incident”, adaugă reprezentanții administrației publice.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect pilot în Pitești! Schimbări pentru bicicliști

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății | Pitești