Închisoarea Pitesti ar urma să fie înscrisă în Patrimoniul UNESCO!

de | 21.02.2024 14:10 | Județean, Administrație, Importante, Național

Raluca Turcan, ministrul Culturii a precizat într-o postare din mediul online fpotul că fostele închisori comuniste de la noi din țară ar urma să fie înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Vorbim aici despre închisorile: Pitești, Sighet, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş.
închisori Raluca Turcan

Foto: Facebook Raluca Turcan

Fostele închisori comuniste – Sighet, Pitești, Jilava, Râmnicu Sărat și Făgăraş, reprezentative pentru fenomenul opresiunii comuniste, sunt locuri simbol, păstrătoare ale memoriei victimelor regimului totalitar.
În cursul zilei de ieri, am avut o discuție aplicată privind inițierea demersurilor oficiale pentru înscrierea lor în Patrimoniul Mondial UNESCO. Astfel, ne asigurăm că fostele închisori comuniste nu vor fi uitate, că vor fi păstrate și puse în valoare, că se vor menține în timp ca spații ale memoriei, învățării și reflecției.
închisori Raluca Turcan

Foto: Facebook Raluca Turcan

Ministerul Culturii, prin efortul Institutului Național al Patrimoniului și al partenerilor implicați, a pregătit foaia de parcurs, cu obiectivele științifice și administrative concrete pentru completarea în conformitate cu cerințele UNESCO a dosarului de înscriere in Lista Indicativă a României pentru Patrimoniul Mondial UNESCO”, a postat Raluca Turcan pe pagina de Facebook.
Găsiți si un material înfiorator în site despre Paștele în Inchisoarea Pitești.

Cum erau torturați de Paște deținuții din Închisoarea Pitești! N-avem voie să uităm!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Închisoarea Piteşti

Ultimele articole