Inconștienți la volan! Șoferi beți pe drumurile din Argeș

de | 19.12.2022 15:47 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

În acest final de săptămână, polițiștii rutieri din Argeș au aplicat 152 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 60.000 de lei. De asemenea, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 16 permise de conducere, iar 13 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Foarte mulți dintre șoferii sancționați de polițiști au fost prinși în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice la volan.

De exemplu, doi piteșteni au fost prinși pe străzile din municipiul Pitești și din Bradu, în timp ce se deplasau cu mașinile, deși consumaseră alcool înainte de a urca la volan. Este vorba despre un bărbat de 38 de ani, care a fost depistat pe Calea Craiovei, iar altul de 57 de ani, prins în comuna Bradu.

Ambii bărbați s-au ales cu dosare penale și au rămas fără permisul de conducere în vederea suspendării.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproape 18% dintre accidentele mortale sunt produse din cauza consumului de alcool, România fiind pe locul 9 în Europa și pe locul 29 în lume, așa cum arată datele potrivit juridice.ro.

De asemenea, conform Poliției Române, 3% dintre accidentele grave de circulație sunt cauzate de șoferi care aleg să se urca la volan sub influența băuturilor alcoolice, iar cele mai multe dintre acestea îi au ca protagoniști pe tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 23 de ani.

Foto descriptiv Foto StiriSuceava.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ: Lăsat fără permis pentru că nu a declarat un accident de circulație

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: