Incredibil. Mașina care se blochează dacă șoferul nu își plătește ratele

de | 05.03.2023 20:06 | Știri, Lifestyle, Național

Unul dintre cei mai mari producători din industria auto vine cu o propunere interesantă. Potrivit celor de la digi24.ro, Ford este interesată să producă un sistem care i-ar permite mașinii să îi blocheze accesul proprietarului atunci când acesta rămâne în urmă cu plata în rate pentru achiziționarea mașinii.

Cererea de brevet, despre care a raportat prima dată The Drive, a fost depusă în august 2021, dar nu a fost publicată până săptămâna trecută, potrivit sursei citate. Ford este interesată să producă un sistem care i-ar permite mașinii să îi blocheze accesul proprietarului atunci când acesta rămâne în urmă cu plata ratelor. Astfel, dacă proprietarul ar rămâne în urmă cu rata platelor mașina ar putea mai întâi să dezactiveze unele funcțiuni, ca de exemplu GPS-ul, radioul sau aerul condiționat. Apoi emite sunete persistente când șoferul se urcă la volan, iar ulterior ar putea bloca ușile mașinii, dar doar în weekend, pentru ca în timpul săptămânii șoferul să poată merge la serviciu ca să producă bani și să își plătească ratele. În final, mașina ar putea conduce singură până la o agenție de recuperare auto sau la un centru de depozitare a mașinilor ridicate.

Foto descriptiv. Foto: G4media.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Echipa de robotică de la Zinca Golescu s-a calificat la mondiale!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: