Indicele ROBOR se află în scădere!

de | 05.11.2022 14:39 | Știri, Economic, Național

Indicele ROBOR se află în scădere! Cel la 3 luni a scăzut ușor ieri, vineri, 4 noiembrie, până la 8,16% pe an, iar cel la 6 luni până la 8,28% pe an, conform datelor Băncii Naționale.

Scăderea s-a întâmplat după câteva zile de mici fluctuații în jurul valorilor record atinse la mijlocul săptămânii trecute.
De asemenea, în cursul acestei săptămâni, Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a informat că începe o investigație la sediul băncilor care contribuie la calculul indicelui ROBOR, în funcție de care este stabilit costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă. Totodată, el a precizat că acțiunea nu vizează creșterea dobânzilor, care este normală în această perioadă în, ci dacă au existat înțelegeri între actorii de pe piață, care să ducă la creșteri mai mari decât cele justificate.
Astfel, la începutul acestui an, indicele la 3 luni era de 3,2% pe an.

sursa foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Accident rutier grav pe A1! A ieșit în afara părții carosabile

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole