Înșelătorie cu mobilă de bucătărie

de | 09.04.2023 13:30 | Știri, Eveniment, Național

Sute de români au fost păgubiți de către reprezentanții Bismobil Kitchen România, care operau prin nu mai puțin de 40 de firme.

Aceștia au contractat mobilă de bucătărie scumpă, dar nu a fost livrată niciodată. Doar în România, prejudiciul se ridică la peste 4 milioane de lei. Andriana Brașoveanu, administratorul celor 40 de firme, a fost arestată la domiciliu pentru 30 de zile. Tribunalul Iași a dispus acest lucru în urma perchezițiilor făcute de anchetatori în 28 martie 2023, în toată țara. S-au făcut 42 de percheziții, câte firme au deschis în România Andriana Brașoveanu, Mihail Șaran și partenerii lor locali. Aceste percheziții au avut loc inclusiv în Argeș.

Cetățenii moldoveni Mihail Șaran, asociat unic la SC Bismobil Kitchen SRL (firma „mamă”) și Andriana Brașoveanu, administrator la toate cele peste 40 de firme pe care lucrează brandul Bismobil Kitchen, au pus la punct schema perfectă. Bismobil a înfiintat cât mai multe firme pe care făcea contracte. În fiecare oraș a făcut contract pe altă firmă. Fiind atât de multe, e foarte greu să îi găsești pe toți și să stabilești că, de fapt, principalii vinovați de situație sunt aceleași persoane.

Bismobil îl momea pe clienți cu showroomurile extrem de bine puse la punct, 14 la număr în întreaga țară, unde era expusă mobilă de ultimă generație. Avansul plătit de clienți a fost de 70% din valoarea produsului, adică minimum 6.000 de euro. Vorbim, așadar, despre mobilier de bucătărie ce ajungea la 8.000 – 10.000 de euro.

Până în prezent, au fost identificate peste 130 de persoane vătămate, iar prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este de aproximativ 4.000.000 de lei, doar din declarațiile clienților care s-au declarat păgubiți până în prezent. În caz de faliment, clienții nu prea mai au ce recupera. Mihail Șaran a fost arestat și el în Republica Moldova.

Foto: Facebook Bismobil Kitchen România

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Au plantat panseluțe unde alții ar fi trebuit să „planteze” ceva asfalt!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/iulia-badulescu/" target="_self">Iulia Bădulescu</a>

Articol scris de Iulia Bădulescu

Jurnalist cu 21 de ani de experiență în presă, fiind specializată pe secțiunile de politică, administrație și pamflet, cu abilități editoriale complexe. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole