(VIDEO)Turist cu luxație la umăr, recuperat de salvamontiștii argeșeni din Valea lui Stan!

de | 28.10.2023 19:43 | Județean, Eveniment

Intervenție nocturnă a salvamontiștilor argeșeni. În aceste momente, ei acționează pentru extragerea unui turist din zona Valea lui Stan.

Turistul, un bărbat de aproximativ 39 de ani, din București, a suferit o luxație la umărul stâng.

Turist cu luxație de umăr cu o formă severă, care trebuie imobilizat și scos din canion… nu mai poate folosi mâna respectivă, care îl doare foarte rău.”, transmite Salvamont Argeș

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de 8 persoane, care și-a propus ca la acest final de săptămână să escaladeze munții. Din păcate, ei nu s-au echipat corespunzător, în momentul în care au plecat pe traseele marcate.

Din cauza încălțărilor necorespunzătoare, bărbatul a alunecat și s-a lovit la umăr.  Văzând că nu se mai poate deplasa, membrii grupului au sunat la 112, iar șase salvamontiști au plecat către zona în care au fost anunțați că se află grupul din București.

După mai bine de trei ore, salvatorii argeșeni au reușit să îl aducă la baza muntelui și l-au predat echipajului SMURD, care l-au transportat la spital.

Salvamontiști trag din nou un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl poate reprezenta muntele pentru cei neechipați corespunzător. Lipsa echipamentelor poate duce la accidente, uneori destul de grave.

Reamintim că, în după-amiaza zilei de astăzi, salvamontiștii argeșeni, alături de cei din Sibiu, au acționat pentru extragerea unei femei de aproximativ 40 de ani, din Oradea, care s-a accidentat în zona Şaua Capra din Munţii Făgăraş.

Femeia a suferit o ruptură de menisc și a solicitat intervenția echipei Salvamont pentru a fi coborâtă de pe munte.

Salvatorii montani au transportat-o pe targă până la baza muntelui. Ulterior, femeia a fost predată unei ambulanțe care a transportat-o la spitalul din Curtea de Argeș.

Sursă foto/ Video Salvamont Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

David Popovici s-a retras din concursul de la Wroclaw, din Polonia

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole