Intervenţie a salvamontiştilor în zona Vârful lui Stan, pentru recuperarea unei tinere

de | 10.02.2024 23:52 | Național, Eveniment

Salvamontiştii din Mehedinţi au intervenit de urgență, astăzi, în zona Vârful lui Stan, pentru a ajuta o tânără care acuza dureri la o mână, în urma unei căzături.

Alerta a fost dată în jurul orei 15:30, printr-un apel la numărul unic de urgență 112, chiar de către turista rănită, care a spus că, în timp ce se afla pe un traseu turistic în zona Vârful lui Stan din Munții Mehedinți a căzut, s-a lovit la o mână și nu se mai poate deplasa.

Pentru recuperarea femeii din munți au fost trimiși 4 salvatori montani și voluntari de la Salvamont Mehedinti.

În jurul orei 15:30 am fost anuntati prin serviciul SNAU 112, in legatura cu o persoana de sex feminin ce acuza dureri foarte mari, la unul dintre membrele superioare, in urma unei cazaturi. 4 salvatori montani si voluntari de la Salvamont Mehedinti, din cadrul Consiliul Judetean Mehedinti, ce se aflau in patrulare in zona Varful lui Stan, s-au deplasat la victima ajungand foarte repede, i-au acordat primul ajutor si asteapta o alta echipa de sprijin cu o targa, de la Salvamont Baile Herculane.

Victima nu poate sa se deplaseze, astfel o sa fie coborata pe targa pana la drumul principal unde o sa fie predata unei ambulante din Baia de Arama!”, au transmis reprezentanții Salvamont Mehedinți, pe pagina de Facebook

Salvamontiștii i-au acordat tinerei primul ajutor și au transportat-o cu targa pentru a fi predată unei ambulanțe.

Iniţial, a fost solicitat şi elicopterul din POA Caransebes, dar acesta nu putea să intervină în timp util.
Foto Facebook Salvamont Mehedinți
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mehedinți

Ultimele articole