(Video) Intervenții Salvamont Argeș! Persoane extrase din Munții Făgăraș!

de | 25.09.2023 14:30 | Județean, Eveniment

  • Weeked plin pentru salvamontiștii argeșeni. Aceștia au intervenit la mai multe acțiuni.

Salvamont ArgeșSalvamont Argeș

Ion Sănduloiu,, directorul Salvamont Argeș a vorbit despre intervențiile din weekend și a precizat că salvatorii montani au asigurat asistență Salvamont la un concurs de Mountain Bike în zona Câmpulungului, au evacuat un bărbat căzut din vârful Iezerul Caprei  și o altă oersoană din strunga Viștea-Moldoveanu.

Salvamont ArgeșSalvamont Argeș

Din fericire acțiunile s-au încheiat bine, persoanele fiind transportate la spital, aflându-se momentan în îngrijire medicală.

Weekendul care tocmai s-a terminat a fost unul destul de aglomerat pentru Salvamont Argeș. Am asigurat asistență Salvamont la un concurs de Mountain Bike în zona Câmpulungului, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș iar sâmbăta am avut două acțiuni destul de dificile.

 

Un bărbat căzut din vârful Iezerul Caprei care a trebuit să fie evacuat cu elicopterul și la numai trei sferturi de oră am primit o altă alarmare, într o zonă mult mult mai dificilă și cu acces mai greu și anume strunga dintre Viștea și Moldoveanu.

 

La ambele s-a intervenit cu elicoptere SMURD ale Inspectoratului General de Aviație și ambele acțiuni s-au încheiat bine, persoanele fiind transportate la spital și aflându-se în îngrijire medicală în acest moment”, a transmis Ion Sănduloiu,

Totodată șeful Salvamont Argeș atrage atenția tuturor celor care doresc să urce pe munte să poarte bocanci, nu adidași, pentru că în cazul unui eveniment neplacut, o intervenție poate dura și 12 ore.

Aș vrea să atrag atenția asupra faptului că, inclusiv în cazul celui din Viștea și foarte mulți urcă pe Moldoveanu în adidași. Nu este un lucru bun, mai ales când Moldoveanu dacă ai ghinion să se întâmple ceva atunci când este cer acoperit și cu ceață, o evacuare poate să dureze și 10-12 ore pentru că nu se poate deveni cu elicopter și atunci îndemnăm persoanele care vor să urce pe munte să poarte totuși bocanci”, a adăugat directorul Salvamont Argeș. 

 

Foto/Video: Facebook Salvamont Argeș

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Numărul de concedii medicale acordate angajaților Dacia Renault este îngrijorător!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Salvamont Argeș

Ultimele articole