Intrare gratuită la Zoo Pitești, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice!

de | 01.08.2022 22:30 | Administrație, Județean, Lifestyle, Pitești, Știri

  • Intrare gratuită la Zoo Pitești!

 

Primăria Municipiului Pitești anunță faptul că marți, 9 august, de Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice, intrarea la Zoo Pitești este gratuită.

Înființată în 1950 în Parcul Ștrand, pe malul drept al râului Argeș, prima Grădină Zoologică din Pitești era amenajată sub forma unui spațiu în care existau cuști improvizate, unde viețuiau urși carpatini, vulpi și lupi.

Inundațiile din 1970 au dus la mutarea acestor animale, puține la număr, în spațiul care a devenit Grădina Zoologică din Parcul Trivale.

Zoo Pitești se află astăzi în subordinea Primăriei Municipiului Pitești și este administrată de către Administrația Domeniului Public Pitești.

Aceasta se întinde pe o suprafață de 12 ha și numără peste 60 de specii – 1800 de animale, păsări, reptile, păsări exotice și pești exotici, care provin din Africa, America, Australia, Siberia, Tibet, India și Români

 

S-a creat de la început o legătură sensibilă între oamenii grădinii și vietățile care o populează, iar vizitatorii, cel mai adesea copii, învață despre lumea diversificată a acestui spațiu, privind animalele sălbatice dintr-o perspectivă ce include prezența emoțiilor reciproce și dragostea pentru lumea necuvântătoarelor.

 

Marți, 9 august 2022, este Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice, zi în care Grădina Zoologică Pitești oferă intrarea gratuită pentru toate categoriile de vârstă, în intervalul orar 10:00 – 19:00.

 

Vizitatorii sunt rugați să respecte regulamentul afișat!” transmite municipalitatea.

 

zoo pitesti

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Pitești | Zoo Pitești