(Video) Mina marină descoperită în Marea Neagră, distrusă prin explozie!

de | 01.08.2022 21:55 | Știri, Eveniment, Național

INFORMAȚII NOI, 1 august 2022

Mina de război descoperită duminică în zona Eforie a fost distrusă printr-o explozie impresionantă.

Reamintim faptul că ieri seară scafandrii militari au avut de îndeplinit o misiune de intervenție solicitantă pentru neutralizarea și distrugerea minei de război care se afla în derivă la 4 km de țărmul românesc.

Se pare că a fost vorba despre o mină marină de tip YAM iar aceasta reprezenta un pericol pentru navigație.

Mina a fost distrusă prin explozie de la distanță.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ, 31 iulie 2022

O mină marină a fost descoperită duminică, 31 iulie, în Marea Neagră, mai exact în zona stațiunii Eforie.

Intervenția scafandrilor români pentru distrugerea acesteia a fost una contracronometru.

 

mina marea neagra

 

Dintr-un comunicat transmis de Forțele Navale Române aflăm că mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă.

 

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, execută astăzi 31 iulie, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanță de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul țărmului românesc, travers de Eforie.

 

Mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenția scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații.

 

Imediat, conducerea Forțelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenție în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației și eliminarea pericolului din apele teritoriale românești.

 

Echipa Forțelor Navale și-a început misiunea in jurul orelor 19.30. Vom reveni cu detalii după finalizarea intervenției”, este mesajul transmis de reprezentanții Forțelor Navale Române.

 

mina marea neagra

Foto: antena3.ro

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Două accidente în Argeș! Doi bărbați au fost asistați de paramedici

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Eforie

Ultimele articole