INVESTALIM. Iată care sunt condițiile pentru accesarea fondurilor

de | 15.10.2023 09:57 | Național, Economic

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat că în cadrul programului INVESTALIM cererile de aprobare pentru finanțare vor putea fi depuse de către potențialii beneficiari începând cu data de 27 octombrie 2023, ora 08:30.

Ghidul solicitantului și anexele acestuia pentru accesarea fondurilor disponibile pentru procesatori prin Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM sunt pe pagina oficială de internet – aici, în secțiunea dedicată schemei de ajutor de stat.

Buget total de 590 de milioane de euro

Programul național de dezvoltare și susținere a industriei alimentare INVESTALIM dispune de un buget total de 590 de milioane de euro, având o alocarea anuală pentru finanțarea proiectelor de investiții de aproximativ 147,5 milioane euro. Beneficiarii eligibili pentru acest tip de sprijin pot fi întreprinderile nou-înființate sau întreprinderile în activitate, atât IMM, cât și întreprinderi mari. ”Intensitatea sprijinului nerambursabil are valori cuprinse între 30 – 70%, iar nivelul ajutorului de care poate beneficia o întreprindere poate ajunge până la un maxim total de 57,75 milioane €. Procesarea produselor agroalimentare va fi susținută financiar și prin intervenția DR 22 – Investiții în condiționarea, depozitarea și procesarea produselor agricole și pomicole, din PS PAC 2027, unde alocarea financiară totală este de 210,3 milioane €”, se arată în informarea AFIR.

Sursă foto: Facebook AFIR.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

RO Construct Center SRL se mută de la Prefectură la Primărie! 2 milioane de euro pentru renovarea Primăriei Piteşti!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AFIR