RO Construct Center SRL se mută de la Prefectură la Primărie! 2 milioane de euro pentru renovarea Primăriei Piteşti!

de | 14.10.2023 19:25 | Din ediția tipărită, Administrație, Economic, Importante, Pitești

Clădirea municipalităţii piteştene urmează să intre în reparaţii capitale, graţie unui proiect cu finanţare europeană prin PNRR. Primăria Piteşti a obţinut o finanţare de aproximativ 2 milioane de euro din fonduri UE pentru lucrările de construcţii în cadrul proiectului „Renovare energetică a Clădirii Primăriei Municipiului Pitești”, iar pe 11 septembrie a semnat contractul cu câştigătoarea licitaţiei. Aceasta este aceeaşi asociere ce execută şi reabilitarea energetică a clădirii Consiliului Judeţean Argeş, formată din societăţile Ro Construct Center şi Steand AG.

În şedinţa Consiliului Local de joi, 12 octombrie, au fost supuse analizei aleşilor devizul general şi indicatorii tehnico-economici actualizaţi ai proiectului, conform cărora valoarea totală a investiţiei este de 9.000.212,03 lei fără TVA (10.697.048,26 lei cu TVA inclus), din care valoarea totală a lucrărilor de construcţii montaj se ridică la 7.738.809,19 lei inclusiv TVA. Durata de execuţie a investiţiei este de 12 luni, din care 2 luni pentru proiectare şi 10 luni pentru execuţia lucrărilor.

Potrivit devizului, pe lângă lucrările de construcţie propriu-zise, proiectul mai prevede şi montarea de echipamente de climatizare, panouri fotovoltaice, precum şi o staţie de încărcare electrică.

Câștigătorul este (și) în acest proiect Ro Construct-ul lui Șerban Roșulescu

La data de 4 mai 2023, a fost publicat anunțul de participare SEAP, iar în urma procedurii de atribuire a contractului de proiectare și execuție oferta câștigătoare a fost cea depusă de asocierea RO Construct Center SRL, Euras SRL, Steand AG SRL, cu subcontractant Elcas Systems 2001 SRL.

Din mai 2021 şi până în prezent, reactivată după ani de letargie pe piața construcțiilor publice, firma RO Construct Center SRL condusă (neoficial) de Șerban Roșulescu şi (oficial) de fiul acestuia, Andrei Traian Roşulescu, a semnat contracte de peste 16 milioane euro cu administraţiile publice din Argeş, singură sau în asociere cu altfe firme. Menționăm câteva dintre acestea:

  • „Servicii de proiectare, asistenţă tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiţii Creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti – Piaţa Vasile Milea, judeţul Argeş” – 22.984.461 lei (fără TVA), contract cu CJ Argeş (valoare actualizată prin contracte adiţionale la suma de 32.206.918,44 lei)
  • „Lucrări de reparații la Şcoala Gimnazială Tudor Vladimirescu – structura Școala Gimnazială Numărul 2” – 284.027,52lei (fără TVA), contract cu Primăria Piteşti;
  • „Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)” – 6.691.078,07 lei (fără TVA), contract cu Primăria Piteşti;
  • Servicii de asistenta tehnică din partea proiectantului pe timpul execuţiei aferente obiectivului de investitie „Restaurarea Galeriei de Arta Rudolf Schweitzer-Cumpăna” – 125.000 lei (fără TVA), contract cu CJ Argeş;
  • „Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului de Pediatrie Piteşti” – 10.044.804 lei (fără TVA), contract cu CJ Argeş.
  • „Construire Camin cultural D+P, amenajare teren si imprejmuire, comuna Rucăr, judeţul Argeş” – 15.405.201,05 (fără TVA), contract cu Primăria Rucăr
  • „Modernizare străzi în comuna Priboieni, Județul Argeș“ – 5.907.952,56 lei (fără TVA), contract cu Primăria Priboieni
  • „Extinderea, modernizarea si dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgenţă Pitești” – 11.155.422,69 lei (fără TVA), contract cu CJ Argeş.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Afacerea „Ferestrele de la CJ” – nodul gordian într-un proiect de 37,5 milioane lei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Şerban Roşulescu