Iohannis a anunțat amânarea rotativei guvernamentale: ”Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri”

de | 25.05.2023 16:42 | Administrație, Național, Politic, Știri

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, că rotativa guvernamentală se amână, pentru că nu se va face în timpul grevei din Educație, potrivit celor de la g4media.ro. Aceste declarații vin pe fondul unei greve generale a profesorilor, declanșată încă de luni.

Circa 15.000 de cadre didactice și nedidactice au participat astăzi la mitingul din București. Protestatarii au mers în marș spre Parlament. La această acțiune de protest au fost și reprezentanții SIPA Muntenia, sindicat afiliat FLSI. Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat că greva generală din școli continuă, iar marți va fi organizat un nou protest cu mii de oameni la Cotroceni.

”Nu am de gând să mă opun niciunei formule care duce la o guvernare stabilă. Încă se poartă discuții, negocieri. Fiind azi joi și greva încă neîncheiată, vom vedea dacă reușim să începem procedura mâine, sau peste câteva zile. Nu este important dacă se face rocada mâine sau peste o săptămână – două. Important e să avem o procedură clară, să avem stabilitate. Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit sursei citate.

Vă reamintim că premierul Nicolae Ciucă confirmase ieri, la Vila Florica, că își depune mandatul vineri, pe 26 mai.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Greva profesorilor din Argeș și din țară continuă! Oferta Guvernului a fost respinsă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis