(VIDEO) Greva profesorilor din Argeș și din țară continuă! Oferta Guvernului a fost respinsă

de | 25.05.2023 15:48 | Știri, Eveniment, Județean, Național

(VIDEO) Greva profesorilor din Argeș și din țară continuă! Oferta Guvernului a fost respinsă

Sindicatele din Educație refuză oferta Guvernului, după cum au declarat reprezentanții profesorilor și un miting de proporții s-a desfășurat astăzi în Piața Victoriei.

Anunțul a fost făcut chiar în Piața Victoriei, unde mii de dascăli au protestat, în cea de-a 4-a zi de grevă generală, pentru majorarea salariilor. Ei vor salarii mai mari, nu ajutoare sau bonusuri oferite în tranșe.

La protest au participat profesori veniți din toată ţara, au fost grupuri de la Constanţa, Dâmboviţa, Suceava, dar și din Argeș.

Alături de profesori, au fost și elevi de la mai multe licee din București, dar și tineri din Asociația Elevilor din București și Ilfov.

2023 05 25 19 - (VIDEO) Greva profesorilor din Argeș și din țară continuă! Oferta Guvernului a fost respinsă

sursă foto edupedu.ro

„Elevii vă susțin!”, „Elevii susțin dascălii”, „Elevii sunt cu voi”, „Vrem majorări”, „Luptăm pentru dreptate”, sunt câteva dintre mesajele scrise de elevi pe pancartele pe care le-au purtat la protest, alături de profesori.

Cadrele didactice acuză Guvernul de nepăsare. Ei au lăsat pixuri pentru guvernanți, pentru a avea cu ce să-și scrie demisia dacă nu găsesc soluții. Apoi, au plecat în marș spre Parlament.

Concomitent cu marșul din Capitală, au avut loc proteste și în alte orașe din țară.

La Cluj, mașina prefectului a fost blocată de profesori, care au început să bată cu palmele în ea, iar la Buzău, Marcel Ciolacu a fost huiduit de dascăli.

Chiar dacă protestul este autorizat până la 16:00, organizatorii au început deja să plece, după ce în Capitală a început o furtună.

În schimb, Sindicatele anunță un nou protest pentru marți, 30 mai, de la ora 11.00. De data aceasta, marșul se va desfășura de la Piața Victoriei la Cotroceni.

Până atunci, greva profesorilor continuă, transmite FSLI

sursă foto/video S.I.P.A Muntenia

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Profesorii continuă greva! Sindicatele anunță astăzi dacă acceptă oferta Guvernului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole