3 noi magistrați în Argeș! Află cine sunt!

de | 29.03.2023 20:00 | Știri, Din ediția tipărită, Eveniment, Județean

În perioada 12 iulie 2022 – 2 martie 2023, s-a desfăşurat concursul de admitere în magistratură organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), prin intermediul Institutului Naţional al Magistraturii. 1195 de tineri jurişti din întreaga ţară s-au luptat pentru 140 de posturi de magistraţi în judecătorii sau parchete de pe lângă judecătorii, în final doar 101 dintre aceştia devenind în urma acestui concurs judecători sau magistraţi.

Săptămâna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcţie a 76 judecători şi 25 de procurori care au fost declaraţi admişi în urma concursului, trei dintre magistraţi fiind repartizaţi în Argeş: Naiba Maria-Cosmina, fost grefier la Curtea de Apel Piteşti, este de acum judecător la Judecătoria Curtea de Argeş; Şarcane-Rotărescu Ana-Irina, avocat cu vechime în Baroul Bucureşti, va lucra la Judecătoria Câmpulung; Cîrlănaru Mădălin-Florin, fost grefier la Judecătoria Piteşti, va fi procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Topoloveni.

Niciun candidat pentru şefia a trei judecătorii din Argeş

În vreme ce justiţia argeşeană beneficiază de forţe proaspete, prea puţin ce-i drept în comparaţie cu valul de pensionări care a lovit lumea magistraţilor în ultimele luni, judecătorii cu vechime nu se înghesuie să ocupe funcţiile de conducere vacante. Deşi CSM a scos la concurs 4 posturi de preşedinte de instanţă în Argeş, doar pentru una singură există un doritor.

Astfel, pentru şefia Judecătoriei Costeşti s-a înscris judecătoarea Delia Bădin, cea care ocupă de mai mulţi ani această funcţie cu delegare. În schimb, pentru judecătoriile de la Curtea de Argeş, Câmpulung şi Topoloveni nu s-a înscris nimeni, astfel că în continuare preşedinţii vor fi delegaţi de către CSM din şase în şase luni, până când vreun magistrat se va încumeta să participe la concurs.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fiul medicului Marcel Buzatu – OLIMPIC NAŢIONAL LA MATEMATICĂ

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: