anchetaonline.ro

Ion Mînzînă: „În orice stat democratic, avem trei componente fundamentale: legislația, oamenii politici și presa!”

de | 03.05.2022 12:26 | Știri, Județean, Politic

 

Ion Mînzînă, președintele PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș a transmis un mesaj legat de faptul că astăzi, 3 mai, este Ziua Mondială a Libertăţii Presei.

În orice stat democratic, avem trei componente fundamentale: legislația, oamenii politici și presa. Despre primele două, cel mai mult vorbește/scrie presa. Trăim perioade complicate. Am trecut printr-o pandemie cu efecte multiple, acum avem la graniță un război și ne confruntăm cu o criză financiară care afectează întreaga lume. Specialiștii ne spuneau că lumea nu va mai fi la fel după pandemie. Acum, alții ne spun că lumea nu va mai fi la fel după acest război. Lumea este într-un permanent dinamism, indiferent de cauze.

Astăzi, aproape oricine poate fi creator de știre cu un simplu telefon smart. Dar nu oricine poate fi un jurnalist. Tot așa cum unii inși care se numesc astăzi politicieni nu știu ce înseamnă să construiești și să dialoghezi, adică să fii om politic.

Și presa, și oamenii politici sunt în fața unor provocări uriașe. Noi, trebuie să încercăm să construim, să dezvoltăm, să emitem legi funcționale pentru societate.

Presa trebuie nu doar să ne critice, constructiv, dar poate și induce un curent de opinie, o stare generală stimulativă. Și noi, oamenii politici, și societatea în ansamblu avem nevoie de încredere în primul rând în forțele proprii.

Știu că pentru mulți oameni politici criticile înseamnă o stare de disconfort. Dar, indiferent de situație, atâta timp cât sunt îndreptățite, înseamnă o oportunitate de a privi lucrurile constructiv. De aceea, întotdeauna am fost un susținător al libertății de exprimare.

Presa adevărată trebuie să găsească puterea de a putea trata serios problemele societății și subiectele politice. Tot așa cum noi, oamenii politici, avem nevoie să aducem în partide oameni așezați, care știu să vadă mult mai mult decât un simplu haștag în fața ochilor”, a transmis Ion Mânzână.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CJ Arges | PSD | PSD Argeș