ITM Argeș a tăiat în carne vie! Aproape 300 de controale și peste 130 de sancțiuni

de | 16.07.2022 15:35 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș anunță că în luna iunie au fost efectuate 295 de controale, fiind aplicate 133 de sancțiuni, valoarea totală a amenzilor fiind de 595.500 de lei.

Dintre acestea, 156 de verificări au fost făcute în domeniul relațiilor de muncă, fiind date 64 de sancțiuni, iar valoarea amenzilor a fost de 481.000 de lei.

Au fost constatate nereguli în mai multe domenii de activitate, precum în comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto și panificație.

Munca la negru, încă în floare

Printre principalele nereguli s-a numărat primirea la muncă a persoanelor fără să aibă încheiat un contract individual de muncă, neacordarea liberelor, neevidențierea orelelor de muncă prestate de unii angajați sau neacordarea salariilor.

În ceea ce privește munca nedeclarată sau munca „la negru”, așa cum mai este cunoscută, 156 de firme au fost verificate de ITM Argeș, doar în luna iunie. Dintre acestea, 19 companii au fost sancționate, fiind identificați 37 de oameni care prestau muncă „la negru”. Astfel, inspectorii ITM au dat amenzi de 440.000 de lei.

De asemenea, au fost acordate sancțiuni și în ceea ce privește domeniul securității și sănătății în muncă.

În baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 139 controale. Au fost aplicate 69 sancțiuni, din care 29 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 114.500 lei”, a transmis ITM Argeș.

Neregulile au fost constatate în următoarele domenii: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile, comerț.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11”, adaugă ITM Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PITEȘTI: S-au afișat rezultatele privind înscrierea copiilor la creșe

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bulevardul Republicii | ITM | ITM Arges