Iulian Călin – 10 propuneri pentru un Ștefănești în care toți contează

de | 26.03.2024 19:36 | Din ediția tipărită, Politic, Ștefănești

PNL mizează pe Iulian Călin pentru candidatura la Primăria Ștefăneșți. Este un tânăr de-a locului, cu o carieră bine conturată în domeniul sportului și al arbitrajului. Absolvent al unei facultăți de kinetoterapie, Iulian Călin face parte din Asociația Județeană de Fotbal Argeș de șase ani, fiind și vicepreședinte al Comisiei de Arbitri și Observatori Argeș. Este parte a lotului divizionar de arbitri din 2008 și bifează un deceniu în ani la prima ligă. Iulian Călin este convins că ambiția, perseverența și lucrul în echipă – trăsături care i-au folosit în profesie – sunt atuuri care îi vor fi de mare folos dacă locuitorii Ștefăneștiului îi vor acorda votul. Vă prezentăm, în cele ce urmează, 10 propuneri cu care Iulian Călin vine în fața cetățenilor.

  1. O viziune pe termen lung pentru un Ștefănești modern

Ștefăneștiul trebuie să se dezvolte în pas cu vremurile. De aceea proiectele nu sunt doar o simplă înșiruire pe o listă, ci o viziune amplă asupra transformării orașului într-un loc mai bun și adaptat nevoilor comunității, susține Iulian Călin. Potrivit candidatului liberal, Ștefăneștiul are nevoie de o foaie de parcurs cu pași clari și concreți, cu bătaie pe viitorii 10-20 de ani, dar, în egală măsură, cetățenii trebuie să vadă că în localitatea lor se întâmplă ceva.

  1. Toți cetățenii trebuie să beneficieze de facilitățile de bază

Sursă foto: ediția tipărită.

Chiar dacă este oraș, Ștefăneștiul este departe de a deține și în practică acest statut. Iulian Călin își propune ca toată gospodăriile să aibă apă curentă, canalizare și gaze naturale, trei facilități de bază pentru un nivel de trai european.

  1. Străzi bune și sigure

Ștefăneștiul este departe de a avea o infrastructură rutieră mulțumitoare. Iulian Călin își propune să investească în mod consistent în asfaltarea drumurilor, căci acestea afectează în mod considerabil viața de zi cu zi a locuitorilor, fie că sunt sau nu posesorii unei mașini. De asemenea, trebuie modernizată și infrastructura de trotuare, pentru siguranța tuturor cetățenilor.

  1. Piste de biciclete pentru încurajarea unui stil de viață activ

Încurajarea unui stil de viață activ și ecologic este o prioritate pentru Iulian Călin. Pistele de biciclete vor încuraja, în egală măsură, și o alternativă durabile de transport în oraș.

  1. Club sportiv cu secții diverse

Acest club sportiv va avea secții diverse, precum handbal, baschet, volei etc. Iulian Călin își propune ca în câțiva ani clubul să fie în top 3 la nivel de județ.

  1. Parc industrial

Crearea unui parc industrial va stimula economia locală, atrăgând investiții și generând noi locuri de muncă pentru comunitatea Ștefăneștiului. Orașul Ștefănești are toate șansele să fie primul din județ care să aibă un parc industrial modern.

  1. Acces la mijloace de transport în comun

Nu toți locuitorii Ștefăneștiului beneficiază de accesul la mijloace de transport în comun, cu toate că toți plătesc taxe și impozite. Este nevoie de o strategie prin intermediul căreia fiecare cetățean să aibă un acces facil, pentru că vorbim despre o nevoie de bază a unei comunități, nu de un moft.

  1. Promovăm Ștefăneștiul!

Ștefăneștiul are pe teritoriul său administrativ multe obiective de interes, de la Muzeul Golești, la Muzeul Național ”Brătianu”.

”Chiar dacă nu se află în subordinea Primăriei Ștefănești, sunt obiective cu care ne mândrim, care ne promovează imaginea la nivel național și pe care suntem datori să le promovăm.”, spune Iulian Călin.

  1. Mândri de brandurile comunității

”Prin noi înșine” nu este doar deviza liberalilor, ci un mod de viață al producătorilor din toată țara, mici sau mari. Ne mândrim cu brandurile noastre și îi voi încuraja pe toți producătorii și artizanii locali.

  1. Cetățeanul este parte a administrației localeSursă foto: ediția tipărită.

Transparența și implicarea cetățeanului în actul de administrație vor fi o deviză a mandatului său, dacă va fi ales primar. Iulian Călin susține că un primar bun este cel care știe să facă echipă cu cetățenii săi și care își stabilește prioritățile alături de aceștia.

Sursă foto: ediția tipărită.

Material realizat de redacția Ancheta.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Stimulentul financiar pentru nou-născuți a fost adoptat. 1.000 de lei pentru proaspeții părinți din Băiculești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Iulian Călin | PNL Ștefănești | Ștefănești