Jandarmii ar putea fi transformați în polițiști! Schimbare cerută de șefii MAI

de | 02.06.2022 21:50 | Știri, Administrație, După locație, După subiect, Național

Având în vedere deficitul de personal cu care se confruntă Poliția Română, sindicaliștii propun ca jandarmii să fie transformați în polițiști. Numai în luna mai a acestui an s-au pensionat aproximativ 1.600 de polițiști, iar 1.500 de absolvenți ai școlilor de Poliție au intrat oficial pe piața muncii.

Prin urmare, sindicaliștii din Poliția Română au găsit trei soluții pentru a rezolva problema deficitului din această instituție:

– creșterea numărului de elevi care ar putea să fie școlarizați;
– angajări din sursă externă;
– aducerea a 5000-6000 de jandarmi în Poliție.

Ca soluție (n.r. – pentru a acoperi deficitul), avem școlarizarea a unui număr mult mai mare de elevi, inclusiv la Slatina, apoi sursa externă și apoi reorganizarea grupărilor mobile de jandarmi și aducerea în Poliția Română a 5-6.000 de jandarmi.

Îi putem aduce strict pe ordine publică, respectiv siguranță publică. Vorbim de oameni care știu ce înseamnă ordine publică, o patrulare, care știu ce înseamnă intervenție etc.”, a declarat Vasile Zelca, președintele SNPPC, potrivit Bugetul.ro.

Zelca a vorbit pentru Bugetul.ro și despre schema de personal care este învechită, potrivit acestuia, fiind cea din regimul comunist.

Schema de personal a suferit foarte puține modificări în ceea ce privește numărul de polițiști pe care îl avem la fiecare structură de poliție. Și atunci, schema de personal trebuie regândită. Sunt comune cu 20.000 de locuitori care au patru polițiști și avem orașe cu 10.000 de locuitori 15 polițiști”, a adăugat Vasile Zelca.

Foto Ziarul Național

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Amenzi uriașe pentru șoferi! Noi schimbări în Codul Rutier

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Poliția Română

Ultimele articole