Proiect pilot! Trasee sugerate pentru biciclete pe 3 rute mari din Pitești!

de | 02.06.2022 22:39 | Știri, Administrație, Pitești

În ultima ședință a Comisiei de Circulație a primit aviz favorabil un proiect dedicat participanților la trafic care preferă să circule pe două roți și care este propus de către viceprimarul USR, Mihai Mihăilescu. Conform acestuia, din 50 în 50 de metri, vor fi aplicate marcaje pe carosabil, cu semnul de bicicletă. Desenul va fi plasat lângă bordură cu o dimensiune de 0,75 m.

Aceste marcaje nu vor crea niciun fel de obligații pentru participanții la trafic, nici pentru conducătorii de vehicule rutiere, nici pentru bicicliști, având doar rolul de a avertiza efectiv. Însemnele sunt desenate fix pe zona pe unde au obligația legală de a circula cu bicicletele, nu trebuie confundate cu pistele dedicate de biciclete.”, a explicat domnia sa.

De asemenea, a declarat că urmează avizul Poliției Rutiere care s-a arătat mai rezervată, însă și-a exprimat speranța că, pe baza argumentelor legale pe care le-au oferit, să vină și din partea Poliției un răspuns pozitiv. În cazul în care se va aproba acest proiect, vor fi marcate trasee sugerate pentru biciclete, cu ajutorul ADP, pe următoarele rute:

  1. Strada Mircea Eliade – Bulevardul Nicolae Bălcescu cu bifurcație pe Negru Vodă și pe Calea Bascovului – până la Parcul Lunca Argeșului (cu trecere peste calea ferată).
  2. Calea Craiovei – strada C.A. Rosetti – Târgul din Vale – Gheorghe Șincai – intrare Parc Ștrand (cu acces pe sub podul de cale ferată de la intersecția cu Râurilor).
  3. Calea Drăgășani – strada Smeurei – Bulevardul Republicii – cu bifurcație spre strada General Constantin Cristescu – strada Trivale și spre strada Maternității – strada Ion Câmpineanu – până la Parcul Lunca Argeșului (cu trecere peste calea ferată).
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Lunca Argeșului | Nicolae Bălcescu | Trivale

Ultimele articole