Atenție! Acești români trebuie să își schimbe buletinele până pe 6 iunie

de | 02.06.2022 23:10 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Valabilitatea actelor românilor a fost prelungită automat în perioada pandemiei, autoritățile încercând în acest fel să evite formarea cozilor imense în interiorul instituțiilor statului.

Potrivit Legii nr. 55/2020, „valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări”, prevedea legea în cazul documentelor expirate.

Odată cu încheierea stării de alertă, la data de 8 martie 2022, românii au aflat că au timp până pe 6 iunie 2022 să își reînoiască documentele expirate.

Documentele vizate de această măsură sunt următoarele: buletinul, cartea de identitate, viza de flotant, permisele auto și, în anumite cazuri, autorizațiile de circulație provizorie.

Prin urmare, cetățenii ale căror documente au expirat, vor mai avea la dispoziție doar câteva zile pentru a le schimba.

Sursa foto: Economica.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Jandarmii ar putea fi transformați în polițiști! Schimbare cerută de șefii MAI

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: