Jandarmii argeșeni la datorie în minivacanța de 1 Mai

de | 27.04.2023 15:35 | Știri, Administrație, Eveniment, Județean

Jandarmii argeșeni în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul desfăşurării evenimentelor din spațiul public, vor fi în mijlocul cetăţenilor astfel încât aceștia să petreacă într-un climat de ordine şi siguranţă acest sfârșit de săptămâna și ziua de 1 Mai.

Aceștia vor acționa pe raza județului Argeș pentru siguranța cetățenilor și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Vor fi prezenţi atât la manifestările cultural artistice desfășurate în această perioadă, cât și la  manifestările sportive din județ.

 În toată această perioadă, vom veghea, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, din județul Argeș, la prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, îndeosebi în locuri în care au loc aglomerări de persoane. Acțiunile vizează creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea și combaterea oricăror posibile incidente, depistarea și sancționarea celor care comit fapte ce pot tulbura ordinea și liniștea publică”, transmit reprezentanții IJJ Argeș.

Jandarmii recomandă tuturor celor care aleg să petreacă acest weekend în aer liber, să respecte legislația în vigoare pe linia picnicului, astfel:

  • să nu desfăşuraţi activităţi de picnic în afara zonelor amenajate în acest scop;
  • locul în care aţi desfăşurat activitățile de picnic să rămână curat şi nealterat;
  •  trebuie să aruncaţi deşeurile numai în locurile special amenajate;
  •  nu vă apropiați de animalele sălbatice pentru a le hrăni sau fotografia;
  •  supravegheați cu atenție copiii și bunurile personale.

jandarmi

Jandarmii montani sunt pregătiți și ei să intervină la nevoie iar pentru a evita producerea unor situații neplăcute, reamintesc faptul că este necesar să se respecte regulile de siguranță. Totodată este esențial să vă echipați corespunzător zonei montane și să nu vă aventurați pe traseele turistice după lăsarea întunericului sau fără echipamentul adecvat.

Se recomandă, de asemenea, participanților la evenimente, să respecte indicațiile organizatorilor, să evite implicarea în conflicte, să acorde atenție bunurilor personale, să supravegheze copiii care se pot rătăci cu uşurinţă în zonele aglomerate iar la nevoie pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112, sau pot anunța cel mai apropiat echipaj de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial.

Efectivele Jandarmeriei rămân la datorie pentru protejarea comunității prin prevenirea și combaterea infracționalității, menținerea gradului de siguranță și a ordinii publice în județul Argeș.

 

Jandarmeria Argeș urează tuturor o minivacanță în siguranță și fără evenimente neplăcute!”, mai transmit jandarmii argeșeni.

 

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Comisari de la Garda de Mediu- sechestrați și agresați de un primar! Inspectorii erau în control la firma fiului său

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: