Spre muncă? Sute de joburi în afară cu salarii între 1.700 și 3.000 euro!

de | 06.04.2022 07:10 | Anunțuri, Lifestyle, Național, Știri

Locuri de muncă în Germania, Norvegia, Finlanda, Franţa disponibile pentru argeşeni aflaţi în căutare de joburi bine plătite!

O companie germană de familie producătoare de preparate din carne de porc oferă românilor peste 250 de joburi în unităţile de procesare pe care le deţine în diferite localităţi din landul Renania de Nord – Westfalia. Nemţii angajează tăietori de carne şi lucrători în producţie şi oferă un salariu minim de 11 euro brut/oră în cazul persoanelor care nu au calificare în domeniu, la care se adaugă un bonus de prezenţă de 1 euro/oră, inclusiv în cazul concediilor.

Calificarea profesională în industria de prelucrare a cărnii, în special ca măcelar, constituie un avantaj, aceste persoane având posibilitatea de a-şi negocia  salariul cu angajatorul şi, implicit, de a obţine o remuneraţie mult mai bună. Cerinţele angajatorului vizează rezistenţa fizică, toleranţa la frig şi umiditate, precum şi disponibilitatea de a lucra în schimburi, inclusiv în ture de noapte, cunoştinţele de limba germană nefiind obligatorii, deoarece angajatorul pune la dispoziţie o persoană de contact care vorbeşte limba română.

Alte beneficii oferite de angajator vizează posibilităţi de formare profesională ulterioară, compensarea şi plata orelor suplimentare, concediu de odihnă de 30 de zile. Mai mult decât atât, viitorii angajaţi pot primi alocaţie pentru copii, chiar dacă aceştia nu locuiesc în Germania (min. 219 euro/lună pentru fiecare copil), pentru primirea acestor drepturi fiind necesară o solicitare separată. De asemenea, angajatorul asigură cazare în camere mobilate de 2 persoane, contra cost, pentru aproximativ 230 euro/lună, cu totul inclus. Contractul de muncă este pe perioadă determinată, de 12 luni, cu posibilitatea de angajare permanentă ulterior. Programul de lucru este cu normă întreagă, de 40 – max. 48 ore/săptămână.

 

Pentru a aplica pentru aceste joburi, se transmite CV-ul, completat la calculator în limba română sau germană, însotit de copie a diplomei/certificatului de calificare în domeniu (dacă este cazul), la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Argeş, dana.herisanu.ag@anofm.gov.ro, tel. 0248.222.415, cu specificarea codului „Meatindustry – 2”. Oferta este valabilă până în data de 30 aprilie 2022.

 

Alte joburi disponibile prin intermediul EURES

Prin intermediul EURES România, portalul mobilităţii europene pentru forţă de muncă, sunt disponibile şi alte joburi atractive pentru care argeşenii pot aplica în perioada următoare.

joburi in strainatate

► Finlandezii vor să angajeze 10 mecanici auto, cărora le oferă salarii de 3.000 de euro. Se cere experienţă în domeniu de minimum cinci ani, cunoaşterea limbii engleze la nivel de comunicare. În schimb, se oferă asigurare medicală, se plăteşte drumul până în Finlanda, în momentul intrării în ţară şi se acordă ajutor cu cazarea contra sumei de 500-800 euro/lună. CV-ul, model Europass, întocmit în limba engleză, se trimite la adresa de e-mail tuuli.kiiski@suviagroup.com şi pentru monitorizare la adresa de e-mail dana.herisanu.ag@anofm.gov.ro.

 

►  Olandezii au nevoie de culegători de căpşuni, plătiţi cu 10,48 euro pe oră brut. Firma angajatoare din Olanda cultivă căpșuni  într-o seră cu o suprafață de 5,5 hectare. Contractele se încheie pe durată determinată, între 14.03.2022 și 31.10.2022, termenul-limită pentru depunerea CV-urilor la adresele de email sollicitatie@peelkroon.nl şi pentru monitorizare la simona.palcu.dj@anofm.gov.ro fiind 16 aprilie.

 

► O firmă din regiunea Picardie din Franţa angajează culegători de sparanghel, cărora le oferă un salariu de 10,57 euro pe oră. Recoltarea sparanghelului alb şi verde se face manual, pe câmp, folosind  cuțitul și un instrument specific recoltării acestei culturi. Contractul este sezonier, pe 2 luni, cu 35 ore/săptămână, de la mijlocul lunii aprilie până la sfârşitul lunii iunie. Pentru aceste joburi se aplică CV întocmit în limba franceză sau engleză atât la adresa sago.recrute@hotmail.fr, cât şi pentru monitorizare la adresa mihaela.piraianu.gl@anofm.gov.ro.

 

►  Argeşenii pot aplica pentru unul dintre cele 70 de joburi disponibile în Norvegia ca muncitor piscicol, care constă în primirea, sacrificarea, procesarea și ambalarea crabului proaspăt. Pentru un  program de lucru în medie de 40 ore pe săptămână cu contract sezonier din iunie până în noiembrie, se asigură un salariu de circa 19 euro pe oră, se oferă ajutor pentru găsirea unei locuinţe cu circa 320 euro pe lună şi se asigură masa în cantina fabricii, contra unei sume de 4,7 euro/zi pentru mic dejun şi prânz. Pentru înscrieri, se va completa aplicaţia disponibilă la adresa https://emp.jobylon.com/jobs/114363-hitramat-as-seasonal-work-at-hitramat/, până cel târziu în data de 1 mai.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AJOFM Argeș | EURES | Finlanda | Franţa | Germania | Olanda