Joe Biden denunţă „ura ce rămâne o pată pe sufletul Americii” după atacul rasist din SUA

de | 19.05.2022 07:42 | Știri, Eveniment, Național, Politic

Atacul armat rasist de sâmbăta care a soldat 10 morți a avut loc într-un supermarket din statul New York.

Preşedintele american Joe Biden a denunţat duminică ura care rămâne o pată pe sufletul Americii”. Atacul armat rasist de sâmbăta care a soldat 10 morți, a avut ca victime în majoritate afro-americani, într-un supermarket din statul New York. Atacatorul este căutat de autorităţilor

Un pistolar solitar echipat cu arme de război şi cu sufletul plin de ură a omorât cu sânge rece zece persoane nevinovate, a precizat preşedintele american în cadrul unei ceremonii organizate la Washington în memoria celor 563 de poliţişti ucişi în exerciţiul funcţiunii din ultimul an, scriu agențiile internaționale de presă citate de Agerpres.

Trebuie să lucrăm împreună pentru a combate ura ce rămâne o pată pe sufletul Americii, a adăugat Biden.

Investigăm acest incident atât ca infracţiune motivată de ură, cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial, a declarat agentul special al FBI din Buffalo, Stephen Belongia, în cadrul unei conferinţe de presă.

Kathy Hochul, guvernatoarea statului New York, a declarat duminică pe ABC News că atacatorul – Payton Gendron este un tânăr de 18 ani care s-a predat la scurt timp după fapte. Acesta se afla pe radarul autorităţilor de mai multă vreme în legătură cu ceva ce a scris în timp ce era liceu. Kathy Hochul nu a dat alte detalii.

Atacul a fost transmis în direct pe platforma Twitch de către Payton Gendron, iar sâmbătă a circulat pe internet un manifestare de 180 de pagini care ar fi scris de acesta referitor la The Great Replacement Theory, conspiraţie conform căreia albii vor fi înlocuiţi cu minorităţi, atât în America cât şi în alte ţări.

La prima apariţie în faţa judecătorilor, acesta nu și-a recunoscut vinovăția.

Pentru fapta de care acesta este acuzat, crimă cu premeditare, pedeapsa maximă este de închisoare pe viață fără posibilitate de eliberare. Statul New York nu aplică pedeapsa capitală.

Citește, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Trupul neînsuflețit al lui Șerban Valeca, depus la Biserica Mavrodolu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Joe Biden