Doar 6 judecători argeşeni s-au înscris la concursul de promovare

de | 14.07.2022 17:54 | Administrație

În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Superior al Magistraturii a iniţiat un nou examen de promovare efectivă a judecătorilor în funcţii de execuţie, prilej cu care nu mai puţin de 17 posturi au fost scoase la concurs în instanţele argeşene. Săptămâna trecută, CSM a validat lista finală a magistraţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare.

Pentru cele şapte posturi disponibile la Curtea de Apel Piteşti (patru la Secţia I civilă, doi la Secţia penală, unu la Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal) s-au înscris doar patru judecători. Astfel, pentru un post la secţia I civilă specializarea dreptul muncii şi asigurărilor sociale, candidează trei judecători de la Tribunalul Vâlcea – Carmen-Adeluţa Mateescu şi soţii Claudia şi Constantin Bajmatără – în vreme ce pentru postul de la Secţia a II-a de contencios administrativ şi fiscal s-a înscris judecătoarea Ioana-Cristina Ion, de la Tribunalul Specializat Argeş, pentru cele două posturi la Secţia penală a Curţii de Apel Piteşti nefiind niciun doritor.

La Tribunalul Argeş, sunt disponibile, de asemenea, şapte posturi (două la Secţia penală, unu la Secţia pentru litigii de muncă şi asigurări sociale şi patru  posturi la Secţia civilă), şi aici numărul candidaţilor înscrişi fiind mai mic.

Pe lista magistraţilor din judecătorii care vor să promoveze la tribunal se află doi magistraţi de la instanţa din Costeşti – Anca Dobre care vizează Secţia penală şi Cosmin Pârjol, interesat de o promovare la Secţia civilă – şi doi de la Judecătoria Piteşti – Mihai Drăgan, candidat la unul din posturile de la Secţia penală, şi Anca-Georgiana Rădulescu, care a optat pentru postul de la Secţia pentru litigii de muncă şi asigurări sociale. La rândul ei, judecătoarea Ana-Maria Ruţă, de la Judecătoria Piteşti, vrea să promoveze la Tribunalul Bucureşti, instanţă la care de altfel este în prezent delegată.

Niciun judecător nu vrea să candideze la Tribunalul Comercial

Pentru cele trei posturi scoase la concurs la Tribunalul Specializat Argeş nu s-a înscris niciun candidat. În perioada următoare, după soluţionarea contestaţiilor candidaţilor respinşi la verificarea dosarelor, instanţele la care activează magistraţii rămaşi în concurs vor transmite comisiei de evaluare listele cu hotărârile judecătoreşti pe care aceştia le-au emis şi redactat în perioada 2019-2022, concursul constând în evaluarea activităţii şi conduitei judecătorilor din ultimii trei ani. După evaluarea activităţii candidaţilor, în octombrie se vor susţine interviurile, rezultatele finale urmând să fie afişate în ultima zi a aceleiaşi luni.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Dezvăluiri din dosarul primarului de la Călinești! A sărutat-o și a mângâiat-o în zone intime pe tânăra angajată

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: