Vezi pe ce se duce, în 2022, jumătate din bugetul comunei Coşeşti!

de | 09.04.2022 20:04 | Rural, Administrație

2022 se anunţă un an bun în investiţii pentru locuitorii comunei Coşeşti. Potrivit programului de investiţii publice propus de primarul Nicolae Pană şi aprobat de Consiliul Local odată cu bugetul, în acest an mai mult de jumătate din banii comunei vor fi folosiţi pentru finanţarea unor proiecte de dezvoltare a infrastructurii. Primăria Coşeşti are la dispoziţie, în 2022, un buget de aproape 16 milioane lei, din care 8,15 milioane lei sunt dedicaţi investiţiilor.

8,15 milioane lei pentru investiţii

Cea mai mare sumă, 5.175.000 lei este alocată pentru continuarea proiectului „Reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de alimentare cu apă din comuna Coșești, județul Argeș”, mare parte din finanţare fiind asigurată de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2.

Administraţia locală a comunei Coşeşti şi-a propus atât continuarea investiţiilor începute, cât şi demararea altora noi, lista obiectivelor pentru 2022 cuprinzând proiecte aflate în diverse stadii, de la faza de proiectare, studii de fezabilitate şi întocmirea documentaţiilor tehnice până la execuţia propriu-zisă a lucrărilor. În ceea ce priveşte infrastructura de utilităţi a comunei, pe lângă continuarea proiectuui de reabilitare a reţelelor de apă, în planul de investiţii mai sunt cuprinse diverse sume pentru extinderea iluminatului public pe drumurile comunale DC 228A şi DC 228B şi reabilitarea reţelelor de iluminat pe uliţele comunale.

Primarul Nicolae Pană are planuri ambiţioase pentru comuna Coşeşti, acesta depunând la Ministerul Dezvoltării în cursul anului trecut cererea de finanţare prin Programul Naţional de Investiții „Anghel Salignyˮ pentru proiectul „Modernizarea şi extinderea sistemului de canalizare în satele Petreşti, Coşeşti, Păcioiu si Leiceşti, comuna Coşeşti, judeţul Argeş”, în valoare de 46.806.689,5 milioane lei. Un alt proiect depus de conducerea administraţiei locale pentru a primi finanţare prin  Programul „Anghel Saligny” vizează modernizarea drumurilor comunale, proiect în valoare de 5,2 milioane lei. Ambele proiecte sunt prevăzute în programul de investiţii al comunei, fiind alocate sumele necesare pentru faza de proiectare şi întocmire a documentaţiilor.

4 străzi urmează să fie asfaltate în Coșești

asfaltare cosesti

Drumurile locale sunt şi anul acesta în atenţia administraţiei publice coordonate de către primarul Nicolae Pană. Astfel, pe lista investiţiilor programate pentru acest an se regăsesc patru străzi ce urmează a fi asfaltate: este vorba despre strada Lăpuşani (340 m), strada Puţul cu Roată (240 m), strada Bisericii (150 m) şi strada Bazinului (230 m). Săptămâna trecută s-au făcut primii paşi în implementarea acestor obiective, administraţia locală încheind contractul pentru achiziţionarea serviciilor de întocmire a documentaţiei pentru cele patru proiecte de asfaltare.

Programul de investiţii pe 2022 al comunei Coşeşti mai cuprinde:

► achiziţie staţii autobuz;

► lucrări de termoizoare la Şcoala Gimnazială Leiceşti;

►teren de sport pentru activităţi sportive;

► actualizare PUG;

► extindere sistem camere de supraveghere video;

► lucrări de regularizare şi amenajare gârlă în zona satului Petreşti, punctul „La Roşu”, tronson II;

►extindere pod pe DC 228A, punct „Gârla Bisericii”, sat Jupâneşti.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro :


 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/adelina-moldoveanu/" target="_self">Adelina Moldoveanu</a>

Articol scris de Adelina Moldoveanu

Specialist în promovare, publicitate și comunicare, cu 14 ani de experiență în mass media și echipa Ancheta.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Anghel Saligny | Coșești | Ministerul Dezvoltării | Nicolae Pană

Ultimele articole