Dacia oprește iar producția! Perioada 8-15 aprilie – afectată de schimbări!

de | 07.04.2022 13:00 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Importante, Mioveni

INFORMAȚII NOI, 7 APRILIE

Noi schimbări în graficul de lucru de pe platforma Mioveni.

UMCO- Uzina Mecanică și Șasiuri va bifa întreruperi ale activității începând de mâine, 8 aprilie până luni, 11 aprilie. SE sistează activitățile legate de fabricația de motoare.

O altă reducere drastică a producției afectează Departamentul de Presaj care își va diminua activitatea în zilele 11-15 aprilie. Schimbul 3 este puternic afectat.

Oamenii care vor rămâne acasă sunt plătiți cu 85% din salarii și tichete de masă.

O veste bună au primit angajații raportat la faptul că Uzina va acorda, în ciuda dificultăților întâmpinate, primele de Paște negociate cu Sindicatul. Valoarea primelor este de 1954 lei, brut, din care – va fi acordată în avans – suma de 1500 lei, joi – 14 aprilie. Prima de Paște se acordă salariaților cu contract de muncă activ la data de 1 aprilie 2022. Regularizarea pe linie fiscală se va face la lichidarea lunii aprilie.

INFORMAȚII INIȚIALE, 2 APRILIE

Din 4 aprilie: Dacia reduce programul, afectată de contextul internațional

Situația internațională afectează tot mai multe companii din România, printre ele aflându-se și Uzina Dacia de la Mioveni. Prin urmare, administrația constructorului de mașini informează că producția este afectată, iar programul de lucru pentru săptămâna ce urmează va fi modificat.

Programul de lucru pentru perioada 4 – 8 aprilie

În Presaj, Uzina Vehicule Dacia:
Perturbările actuale din industria auto afectează programul de lucru în perioada 4 – 8 aprilie 2022, astfel:
Uzina Vehicule Dacia, Departamentul Presaj își va reduce activitatea în zilele de 4, 5, 6, 7 și 8 aprilie 2022.

Va fi afectată activitatea în principal Ia schimbul 3 și parțial Ia schimburile 1 și 2.
Personalul care va rămâne la domiciliu va fi plătit cu 85% și tichete de masă”, au transmis reprezentanții uzinei de la Mioveni.

La începutul lunii martie, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a transmis că va acorda asistență companiilor din România care sunt afectate de războiul din Ucraina. Nu se știe, însă, dacă în această categorie se încadrează și Uzina Dacia.

”Birourile de Promovare Comercial Economică (BPCE) vor sta la dispoziția operatorilor economici a căror activitate este afectată în aceste momente, în vederea identificării de noi parteneri de export sau furnizori de materii prime de pe piețe alternative”, a transmis la momentul respectiv Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Foto: zf.ro


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministru-declarații la Dacia! Peste 500 de protestatari în capitală!


 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni

Ultimele articole