anchetaonline.ro

Kaufland și Lidl au oprit încărcarea gratuită a mașinilor electrice!

de | 14.09.2022 17:56 | Știri, Administrație, Național

Începând de acum două zile, luni, 12 septembrie!, companiile Kaufland și Lidl au anunțat că au renunțat complet la încărcarea gratuită a mașinilor electrice din toată Europa. Astfel, clienții celor două mari lanțuri de magazine care doresc să încarce la stațiile acestora vor fi nevoiți să scoată bani din propriile buzunare.

Conform Autolatest, se pare că cele două supermarketuri au luat această decizie pentru a scăpa de mii de șoferi care practică Uber, Glovo sau Bolt și care veneau pentru a-și incărcau mașinile gratis la aceste stații.

Chiar din 2021, compania Kaufland a avut tentativa de a introduce anumite cupoane de încărcare care puteau fi folosite doar de către clienții magazinului însă ideea a dat greș. Aceste stații au fost constant ocupate de mașinile de ridesharing.

Astfel, prețurile pentru încărcarea mașinilor vor fi de 1.49 euro, sau 2,41 de lei/kw la Lidl.

In Germania si supermarket-urile Aldi Süd au renuntat la incarcare gratis a masinilor electrice pentru ca pretul energie era platit de toti clientii care in proportie de 95% veneau la cumparaturi cu masini diesel si pe benzina.

De asemenea, această decizie a fost luată și pentru extinderea și întreținerea stației de încărcare.”, scrie autolatest.ro.

 

Sursa Foto autolatest.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doi tineri de 19 și 20 de ani s-au bătut în curtea unui liceu din Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Germania | Kaufland | Lidl