La Colegiul „Zinca Golescu” s-a predat primul tronson reabilitat

de | 28.07.2022 18:30 | Știri, Administrație, Pitești

De 16 ani se încearcă reabilitarea edificiului unuia dintre colegiile de top ale Argeșului, „Zinca Golescu” din Pitești, iar săptămâna trecută s-a reușit predarea primului tronson, realizat în cadrul unui contract de lucrări demarat la finele anului 2020.

Sunt 16 ani de când clădirea trebuia consolidată și reamenajată! Astfel: din 2006 datează expertizele tehnice care descriu degradările exterioare și interioare, în 2012 au reușit să reabiliteze acoperișul, între 2016 și 2018 s-a realizat aproximativ 12% din contractul de lucrări, ce a încetat, prin acordul părților, în 2019! În decembrie 2020, după ce am venit în primărie, după reactualizarea documentației tehnice și reluarea licitației pentru proiectare și execuție, am semnat contractul de execuție cu noul constructor. Contractul are termen de finalizare în 2024, 30% din lucrări fiind realizate.”, sintetiza edilul Cristian Gentea istoria acestui obiectiv de investiții, care acum are un parcurs normal, după ani buni de chin.

 

reabilitare zincaAsocierea care se ocupă de lucrările de reabilitare este formată din firma ZEUS SA și Arhiama Structuri Design. Deși termenul de predare a primului tronson era data de 15 august, s-a reușit definitivarea acestuia cu o lună mai devreme, asta și ca urmare a insistențelor primarului Cristian Gentea, care este prezent pe șantierul de la „Zincaˮ în fiecare zi de luni. A insistat să fie gata cât mai devreme primul etaj, pentru a se putea echipa sălile cu mobilierul de clasă și cu tablele, astfel încât, în septembrie, elevii să învețe aici.

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea