Adrian Miuțescu: „La mulți ani, Casei Regale! La mulți ani, România!”

de | 10.05.2022 15:50 | Știri, Județean, Politic

Ziua Independenţei Naţionale a României este sărbătorită, începând din acest an, la data de 10 mai, în urma adoptării Legii nr. 189 din 8 iulie 2021, fiind zi de sărbătoare naţională, lucrătoare.

Propunerea legislativă a avut în vedere restabilirea adevărului istoric şi reluarea tradiţiei din anii 1866-1947, când ziua de 10 mai era sărbătorită drept Zi Naţională a României. Apoi, regimul comunist a denaturat faptul istoric şi a anulat această celebrare, instaurând ulterior 23 august drept zi naţională. Totodată, ziua de 10 mai este celebrată oficial din anul 2015 drept Ziua Regalității în România.

Cu această ocazie, deputatul Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a ținut să transmită argeșenilor un mesaj.

 

Ziua Regalităţii are o triplă semnificaţie legată de istoria României şi, în particular, de regele Carol I: la 10 mai 1866, Carol de Hohenzollern Sigmaringen a sosit la București și a depus în fața Parlamentului României jurământul de credință fiind încoronat Principe al României cu numele Carol I, la 10 mai 1877 Principele Carol I a proclamat Independența României, țara noastră devenind liberă, suverană, ieşită de sub vasalitatea formală a Imperiului Otoman şi, în fine, la 10 mai 1881 România devenea regat, iar Carol I devenea primul rege al României.

Celebrarea Zilei de 10 Mai a fost interzisă pentru prima dată în 1917 de ocupaţia germană, iar a doua oară de regimul comunist, după abdicarea forţată a regelui Mihai din 1947.

Istoria ne învață însă că românii au găsit împreună calea spre idealurile lor de libertate, independență și unitate. Stă în puterea noastră, a tuturor, să găsim soluțiile pentru depășirea crizelor multiple prin care trecem în prezent.

La mulți ani, Casei Regale! La mulți ani, România!”- a declarat deputatul Adrian Miuțescu.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Emanuel Soare | Forța Dreptei