Adrian Miuțescu și Emanuel Soare au participat la manifestările desfășurate cu ocazia zilei de 9 mai

de | 09.05.2022 16:03 | Știri, Județean, Politic

 

Deputatul Adrian Miuțescu și fostul prefect, Emanuel Soare, reprezentanții Forța Dreptei Argeș, au participat azi la manifestările desfășurate sub egida Universității din Pitești, cu ocazia zilei de 9 mai, care poartă o triplă semnificație pentru noi românii: Ziua Independenţei de Stat a României, Ziua Europei și sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

au 9 mai

 

Cei doi reprezentanți ai partidului Forța Dreptei au participat la parada militară din Piața Primăriei Pitești, la slujba religioasă ținută de un sobor de preoți ai Bisericii Domnești „Sfântul Gheorghe”, în piața Vasile Milea și de asemenea la ceremonia desfășurată în Sala de Festivități a Universității din Pitești.

 

au participat

 

Cu acest prilej deputatul Adrian Miuțescu, membru fondator al partidului Forța Dreptei, a ținut să transmită un mesaj pentru toți românii.

 

În primul rând, la 9 mai sărbătorim proclamarea Independenței de Stat a României. În 1877, la această dată, ministrul de Externe de la acea vreme, Mihail Kogălniceanu, declara în Camera Deputaţilor: <<Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare.>>

Al doilea eveniment se referă la ziua de 9 mai 1945, zi în care Aliaţii din cel de-al Doilea Război Mondial au obținut victoria împotriva Germaniei naziste, punând astfel capăt celei mai devastatoare conflagrații din istoria continentului european.

Cel de al treilea eveniment pe care îl sărbătorim astăzi este Ziua Europei, care marchează istorica declarație de la 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economică între Franța și Germania, spunând că <<Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă>>. Propunerea sa a stat la baza creării Uniunii Europene de astăzi.

Din păcate, norii negri ai războiului s-au adunat din nou deasupra continentului, iar Europa trebuie să fie mai puternică și mai unită ca oricând, pentru a face față amenințărilor de securitate, pe plan militar, dar și energetic.

Războiul neprovocat, ilegal și imoral declanșat de Federația Rusă în Ucraina este îndreptat împotriva principiilor și valorilor europene: democrația, statul de drept și drepturile fundamentale ale cetățenilor. În aceste condiții, beneficiile apartenenței noastre la marea familie europeană și la NATO sunt astăzi mai evidente ca oricând, oferindu-ne cadrul propice pentru consolidarea democrației și dezvoltarea economică și socială.

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!”- a precizat deputatul Adrian Miuțescu.

 

au participat

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole