E OFICIAL! Mașinile parcate neregulamentar pot fi ridicate

de | 15.11.2022 15:07 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Marți, 15 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care prevede modificarea alineatului 1 al articolului 64 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii rutieri vor avea dreptul să ridice vehiculele staţionate neregulamentar, fiind eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

Poliţia Rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz”, se arată în lege.

Conform precizărilor din actul normativ, polițiștii pot dispune ridicarea acestora în special dacă mașinile stânjenesc ori reprezintă pericol pentru participanții la trafic.

Inițiatorul proiectului, deputatul USR Cătălin Drulă, a precizat că proiectul sprijină persoanele cu dizabilități, persoanele care însoțesc copii mici, care se deplasează de multe ori pe carosabil, deoarece trotuarele sunt ocupate ilegal de autoturisme.

Sunt instituţii care sunt blocate, sunt câteodată cazuri grave când pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu din cauza acestor maşini parcate ilegal şi, până nu vom adopta acest proiect de lege, Poliţia Rutieră, în interpretarea legii, spune că nu poate să înlăture aceste maşini. Sunt primari de municipii de toate culorile care cer acest proiect”, a susţinut liderul USR.

Foto descriptiv G4media.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: