Legea salarizării. Simona Bucura-Oprescu: ”Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanța”

de | 18.10.2023 16:53 | Național, Administrație

Ministerul Muncii anunță că au avut loc negocieri-maraton pentru legea salarizării, iar profesioniștii din transporturi, din autoritățile centrale și instituțiile cu autofinanțare și-au expus problemele din domeniile lor de activitate. Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat că se dorește o lege care să aducă claritate, iar ”pentru muncă egală plata să fie egală”.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a discutat cu profesioniștii din transporturile aeronautice, Apele Române, energie, Agenția Nucleară și Deșeuri Radioactive, turism, Agenția Națională de Integritate, Oficiul Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, Curtea de Conturi, Consiliul Concurenței și sindicatele reprezentative ale acestor instituții. Discuțiile au avut loc în contextul elaborării proiectului legii salarizării în sectorul bugetar. Profesioniștii prezenți la dialog au expus provocările pe care le întâmpină la locurile de muncă și au susținut că este nevoie de o lege nouă care să elimine inechitățile din salarizarea în sistemul public, se arată în informarea Ministerului Muncii.

”Ne dorim să avem o lege care să aducă claritate, iar pentru muncă egală plata să fie egală. Legea trebuie să aibă un mecanism de limitare a modificărilor ad-hoc. Va fi introdus un spor lunar care va încuraja performanța. Rolul nostru este să venim cu politici active pentru forța calificată de muncă”, a spus ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Ministerul Muncii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministerul Muncii: Dosarele de pensii ale românilor care au lucrat în Italia vor fi soluționate mai rapid

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii