Legumele și verdețurile de pe piață, pline de pesticide. Valori alarmante!

de | 20.03.2024 14:07 | Național, Lifestyle

  • Atenție la sursele de alimente!
verdețuri  legume fructe

Foto: unsplash.com

Pentru o alimentație sănătoasă este recomandat să mâncăm multe fructe și legume, de preferat cât mai naturale. Dar ce ne facem atunci când singurul loc din care putem procura fructe, legume sau verdețuri – este piața?

Cât de sănătoase sunt produsele de pe tarabe? Potrivit specialiștilor situația este destul de alarmantă deoarece foarte multe verdețuri,și legume sunt pline de pesticide.

Aceștia atrag atenția consumatorilor asupra verdețurilor, unele dintre ele având pesticide de 450 de ori peste limita admisă, potrivit Antena3 CNN.

Printre verdețurile cele mai contaminate de pe piață se află spanacul și mărarul. Mare atenție și la roșii, acestea fiind pline de pesticide.

verdețuri si legume

Foto: unsplash.com

De precizat că reziduurile provin în special de la tratamentele cu fungicide, urmate apoi de cele cu insecticide și regulatori de creștere.

Medicii informează faptul că pe termen lung, consumul de pesticide duce la mari probleme de sănătate, la boli grave și recomandă mare atenție la produsele cumpărate.

Totodată pentru a limita aportul de reziduuri din pesticide, specialiștii recomandă spălarea foarte bine a fructelor, legumelor și a verdețurilor iar unde este posibil decojirea acestora.

 

Foto: unsplash.com

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole