(VIDEO) A ajuns Cătălin Cherecheș la Penitenciarul Rahova

de | 20.03.2024 13:37 | Național, Eveniment

​Fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș, condamnat, în noiembrie, la 5 ani de închisoare și fugit în Germania cu câteva ore înaintea pronunțării sentinței, a fost extrădat, el fiind adus în România marți seară, pentru executarea pedepsei cu închisoarea.

Prima noapte în închisoare pe teritoriul României, după ce a fost extrădat din Germania, şi-a petrecut-o la Penitenciarul Arad.

În urmă cu puțin timp, fostul primar a ajuns la Penitenciarul Rahova. El a fost adus sub escortă, cu o dubă. Aici va rămâne în carantină 21 de zile.

Potrivit știrileprotv.ro, Cătălin Cherecheş va fi cazat cu cel mult încă două persoane într-o cameră cu o suprafaţă de aproximativ 19 metri pătraţi. Aici va avea acces la un punct comercial, la publicaţii și la asistenţă medicală.

După zilele petrecute la Rahova, el va fi dus la penitenciarul Aiud, unde va sta un an în regim închis, singur în cameră. Apoi, va fi mutat la penitenciarul Baia Mare, unde va sta cu încă doi deținuți în cameră, va primi vizite și poate vorbi la telefon.

Alina Gorghiu, după ce Cătălin Cherecheș a ajuns la Penitenciarul Rahova: „Misiune îndeplinită”

Gata, misiune îndeplinită! Cătălin Chereches a ajuns la Penitenciarul Rahova. Un alt capitol încheiat bine de statul român.

Mulțumesc, Administrația Națională a Penitenciarelor. Mulțumesc, Dan Halchin, director general ANP, pentru suport!”, a transmis Alina Gorghiu într-un mesaj pe Facebook

De asemenea, Alina Gorghiu a transmis într-un un mesaj video pe Facebook că justiţia se înfăptuieşte până la capăt.

Justiţia din România se înfăptuieşte până la capăt, aşa cum v-am promis. Astăzi, fugarul Cătălin Cherecheş a fost adus în ţară. Fostul primar din Baia Mare își va executa pedeapsa de cinci ani în penitenciarul din România. A fost o muncă de echipă. Le mulțumesc tuturor autorităților implicate, române și germane.”, a transmis Alina Gorghiu,

Totodată, Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a amintit ”celor care încă mai cred că pot scăpa de justiţie” că nimeni nu este mai presus de lege.

Le amintesc celor care încă mai cred că pot scăpa de justiţie că îi aducem înapoi în țară, mai devreme sau mai târziu. Anul acesta am adus deja 200 de fugari. Nimeni, dar nimeni, nu este mai presus de lege. Asta trebuie să le transmitem tuturor.”, a punctat Gorghiu.

Foto: captură video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

În ce condiții de detenție va sta? Ministrul Alina Gorghiu: ”Fugarul Cătălin Cherecheș va ajunge foarte curând în România”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălin Cherecheș

Ultimele articole