Pentru liceeni. Sesiune de referate şi comunicări ştiinţifice la istorie

de | 30.04.2023 16:15 | Știri, Județean, Lifestyle, Pitești

Inspectoratul Școlar Județean Argeș anunță că sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina istorie se va desfășura vineri, 12 mai 2023, la Liceul Teoretic ”Ion Barbu” Pitești, cu începere de la ora 09:00 (elevii vor fi prezenți la ora 08:30).

Pot participa elevi din clasele de liceu (a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a). Conform metodologiei, elevii vor avea asupra lor carnetul de elev cu fotografie, semnat de directorul unității de învățământ și vizat pentru anul în curs și CI.

Proba va consta în realizarea și susținerea de referate sau comunicări elaborate pe o temă propusă de participanţi, la una din cele două secţiuni: a) Istoria Românilor b) Istorie Universală. Lucrările vor putea fi însoţite de imagini (video, diapozitive etc.), planşe, fond audio şi orice alt suport care poate contribui la o mai bună susţinere orală. Aceasta va dura 10-15 minute. După prezentarea comunicării, participantul poate primi întrebări din partea membrilor comisiei. Lucrarea nu trebuie să depăşească 10 pagini, font, New Times Roman, mărime 12, la un rând, iar cei calificaţi la etapa naţională trebuie să prezinte comisiei un rezumat de 2 pagini. Tabelul cu elevii participanți, semnat și stampilat, precum și în format editabil, trebuie trimis până la data de 09 mai 2023, ora 12:00. Materialele-suport vor fi aduse la școala organizatoare până pe data de 11 mai 2023, ora 11:00. La acest concurs nu se admit contestaţii.

Foto descriptiv. Sursă foto: Mesagerul de Sibiu

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Atmosferă de sărbătoare la Mioveni. Spectacolul continuă și azi!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Inspectoratul Școlar Județean Argeș

Ultimele articole