1 Mai 2023. Ce tradiții și obiceiuri respectă românii

de | 30.04.2023 17:11 | Știri, Lifestyle, Național

  • 1 Mai se apropie cu pași repezi!

Cunoscută și ca Ziua Muncii aceasta este zi liberă acordată de la stat.

1 mai

Ziua de 1 Mai mai este cunoscută și sub numele de „Armindenul”, considerat protector al animalelor, vegetației, al holdelor semănate, viilor, livezilor, dar și al oamenilor.

În această zi este bine să se respecte anumite tradiții și obiceiuri despre care se spune că aduc noroc.

1 mai traditii

Iată câteva exemple:

Dimineața, oamenii se spală cu rouă pe față, aceasta simbolizând bogăția și sănătate. Ritualul este făcut în primele trei zile ale lunii mai.

Gospodarii își împodobesc porțile cu ramuri verzi pentru a atrage bunăstarea.

De asemenea, în ziua de 1 Mai nu se lucrează nici acasă, nici la câmp. Astfel, recolta va fi ferită de furtuni și de grindină.

1 mai traditii

În unele zone din țară, în ziua de 1 Mai se mănâncă miel și se bea vin pelin pentru înnoirea sângelui. Acest obicei ar atrage sănătatea și bunăstarea oamenilor.

Pe 1 Mai, Ziua Pelinului, oamenii respectă tradiția de a se rostogoli prin iarbă și poartă pelin în buzunare, la pălărie sau în piept pentru a fi feriți de necazuri și pentru a avea noroc tot anul.

Ziua de 1 Mai este cunoscută totodată și ca Ziua Bețivului. Oamenii consumă vin roșu pentru a se menține sănătoși, puternici și rumeni în obraji.

Foto descriptiv

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: