Noi licitaţii de 3,5 milioane de euro pentru constructorii argeşeni

de | 31.08.2022 07:30 | Economic, Știri

Noi contracte au fost scoase la licitaţie de către primăriile argeşene, în vederea realizării unor proiecte de investiţii mult aşteptate de către comunităţile locale, dar şi de către firmele de construcţii. Numai săptămâna trecută UAT-urile au lansat licitaţii de 3,5 milioane de euro, fără a lua în calcul TVA-ul.

 

Aproape 9 km de reţea nouă de gaze la Mioveni

În cursul săptămânii trecute, a fost urcată pe SICAP licitaţia pentru obiectivul de investiţie „Extindere (înfiinţare) sistem de distribuţie gaze naturale – sat Făgetu, oraş Mioveni, jud. Argeşˮ. Proiectul are ca scop realizarea unei reţele de distribuţie a gazelor naturale în regim de medie presiune pe o lungime de 8.804 m. După cum se precizează în anunţ, durata contractului este de 16 luni începând de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor de proiectare şi până la finalizarea lucrărilor, din care 4 luni pentru proiectare şi 12 luni pentru execuţia lucrărilor.

Valoarea estimată a contractului este de 6.613.535,40 lei (fără TVA), până cel târziu în data de 15 septembrie firmele interesate fiind aşteptate să depună oferte, care vor fi evaluate în funcţie de cel mai bun raport calitate-preţ, 20% din punctaj fiind acordat în funcţie de termenul de garanţie a lucrărilor propuse.

 

Licitaţie de 2 milioane euro pentru canalizare în Poienarii de Argeş

Licitaţia cu cea mai importantă miză din punct de vedere al valorii estimate este cea lansată de Primăria Poienarii de Argeş. Considerând că lipsa unui sistem de canalizare şi epurare a apelor uzate reprezintă o agresiune asupra mediului înconjurător şi că prin realizarea acestui proiect se va scădea riscul de îmbolnăvire a populaţiei şi va creşte confortul edilitar al localităţii, administraţia locală condusă de primarul Dragoş Boncea pune la bătaie un buget de 9.987.119,95 lei fără TVA pentru proiectarea şi execuţia reţelei de canalizare în trei din satele comunei: Poienari, Ioaniceşti şi Ceaureşti.

Proiectul prevede reţea de canale colectoare, staţie de epurare mecano-biologică, staţii de pompare, branşament ape şi racorduri electrice. Firma câştigătoare va fi desemnată prin aplicarea criteriului „preţul cel mai scăzut”, ultima zi pentru depunerea ofertelor fiind 9 septembrie.

 

La Ştefăneşti vor fi modernizate alte două străzi

La Ştefăneşti, primarul Nicolae Velcea şi echipa sa continuă investiţiile de modernizare a infrastructurii rutiere locale. Săptămâna trecută, Primăria Ştefăneşti a dat startul licitaţiei pentru desemnarea constructorului care va asfalta străzile Domniţei şi Prelungirea Primăverii, aflate într-o stare avansată de degradare, lucrările fiind necesare pentru a asigura un trafic în condiții optime, precum și pentru a spori siguranța pietonilor și a şoferilor.

Valoarea totală a investiţiei este de 466.015,39 lei fără TVA, licitaţia fiind împărţită în două loturi: Lot 1 – Proiectare și execuție modernizare drum local Aleea Domniței – 236.303,01 lei fără TVA; Lot 2 – Proiectare și execuție modernizare drum local Aleea Prelungirea Primăverii, sat Valea Mare Podgoria – 229.712,38 lei fără TVA. Ofertele se depun până pe 12 septembrie.

 

Se pregătesc noi asfaltări la Bascov

Şi autorităţile din Bascov au în plan noi investiţii de modernizare a drumurilor. În acest sens, Primăria Bascov aşteaptă până pe 5 septembrie oferte pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumurilor comunale Rotărești Foraj, Teiului, Micșunele și Lăbușești.

Contractul constă în întocmirea întregii documentaţii necesare implementării obiectivului, respectiv proiect tehnic de execuţie, proiect de organizare a execuției lucrărilor, documentaţii tehnice necesare pentru obţinerea avizelor, a acordurilor şi a autorizaţiilor – faza PT, inclusiv proiect pentru autorizarea executării lucrărilor, caiete de sarcini, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și a detaliilor de execuție şi asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor.

Pentru aceste servicii, administraţia locală a comunei Bascov pune la bătaie 402.437,70 lei (fără TVA), pe care şi-i poate adăuga în cont firma care oferă preţul cel mai scăzut.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Canalizarea centrului DGASPC de la Băbana a cedat după doar 3 zile de funcţionare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bascov | Mioveni | Nicolae Velcea | Poienarii de Argeş | Primăria Bascov | Ștefănești