anchetaonline.ro

Ghinion pentru șoferii mașinilor electrice! Din toamnă prețul pentru kwh se scumpește cu 84%!

de | 30.08.2022 23:38 | Știri, Economic

Împătimiții mașinilor electrice devin, din octombrie, buni de plată! Începând cu această toamnă, în mai multe țări din Europa, prețul pentru kwh va ajunge cu până la 84% mai mare, decât ce actual.

Conform ultimelor calcule, prețul pentru a parcurge o distanta de 640 km va fi cu 99 de lire mai mare pentru o mașină electrică, față de una pe benzină, informează RAC.

Pretul unui litru de benzina costa acum in Marea Britanie 1.70 litre, adica echivalentul a 9.6 RON, insa alimentarea unei masini de clasa compacta cu benzina urmeaza sa devina pe aceeasi distanta mult mai ieftina.

Pretul pentru 1 kwh in Marea Britanie urmeaza sa creasca pana la 84p sau 4.87 lei, iar alimentarea unei masini electrice cu o baterie de 64 de kwh va avea un cost mai mare cu 560 lei fata de cel al unei masini pe benzina.”, informează autolatest.ro.

De asemene, această scumpire are toate șansele de a ajunge și la noi în țară. Un mare factor cauzal ar fi producția sărăcăcioasă a hidrocentralelor. Spre exemplu, centrala de la Cernavoda are de cateva zile un reactor oprit.â

 

 

Foto descriptiv

Sursa autolatest.ro.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Elevă din Argeș – Bătută până la sânge într-o tabără!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: