Mai mulți șoferi drogați la volan, decât beți!

de | 30.08.2022 21:32 | Știri, Național


Este pentru prima dată în România, când după sondajele actualizate s-a descoperit că sunt prinși mai mulți șoferi care consumă substanțe interzise înainte de a se urca la volan, decât șoferi care consumă alcool, informează Digi24.

De asemenea, au fost deschise peste 70 de dosare penale încă din luna iulie pentru cei care au consumat droguri. Cei care au consumat alcool au avut un număr de doar 60 de dosare penale.

Totodată, polițiștii anunță că față de acum doi ani, numărul șoferilor care consumă droguri s-a dublat și este în continuă creștere.

Au fost constatate 1.166 de infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive. Dintre acestea, 966 de infracțiuni au fost constatate de către brigada rutieră, 199 de către secțiile de poliție, una de către serviciul de poliție pentru Centrul Vechi. Ce pot să vă spun, că la acest moment, constatările făcute de colegii mei cu ocazia acțiunii lor de depistare în trafic a persoanelor consumatoare, am ajuns să constatăm că persoanele depistate sub influența drogurilor au depășit persoanele care au fost depistate cu consumul de alcool.”, anunță Bogdan Berechet, directorul general al Poliției Capitalei.

 

 

Foto descriptiv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Elevă din Argeș – Bătută până la sânge într-o tabără!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole