Primarul incompatibil de la Aninoasa se judecă cu ANI ca să-şi păstreze funcţia

de | 30.08.2022 21:30 | Administrație

La începutul lunii august, Agenţia Naţională de Integritate a făcut publică decizia prin care Marius Manole, primar al comunei Aninoasa şi fost consilier judeţean, a fost declarat în stare de incompatibilitate. Potrivit ANI, în perioada în care acesta era consilier judeţean, firma soţiei sale a încheiat contracte cu o instituţie subordonată Consiliului Judeţean Argeş. Nemulţumit de decizia ANI, care l-ar putea lăsa fără funcţie, Marius Manole a atacat-o în instanţă.

Trei contracte cu spitalul de la Ştefăneşti

Soţia primarului comunei Aninoasa, medicul Veronica-Mirela Manole, deţine firma Mirman Prover SRL, care în ultimii ani a încheiat contracte de servicii de medicina muncii cu numeroase instituţii publice, majoritatea şcoli şi grădiniţe. Numai că, printre instituţiile care au decontat astfel de servicii firmei soţiei lui Marius Manole se numără şi Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” din Ștefănești, aflat sub autoritatea Consiliului Judeţean, după cum reiese din anunţurile de atribuire existente pe site-ul achiziţiilor publice:

  • 25.06.2019 – pachet servicii medicina muncii – 3.555 lei (fără TVA);
  • 22.05.2020 – contract prestări servicii medicina muncii – 3.500 lei (fără TVA);
  • 04.06.2021 – contract prestări servicii medicina muncii – 3.500 lei (fără TVA).

La aceste contracte au fost semnate şi patru acte adiţionale, aşa încât valoarea totală a sumei încasate de firma soţiei fostului consilier judeţean de la spitalul din Ştefăneşti a ajuns la 16.352 lei. Pentru că cele trei contracte şi patru acte adiţionale la care fac referire inspectorii de integritate au fost semnate în perioada în care Marius Manole era consilier judeţean, ANI l-a declarat pe actualul primar de la Aninoasa în incompatibilitate.

Potrivit art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, care vizează incompatibilităţile privind aleşii locali, soţul sau soţia unui consilier judeţean nu poate încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autoritățile administrației publice locale din care fac parte, cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea Consiliului Județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de Consiliul Județean respective.

Săptămâna trecută, Marius Manole a contestat în instanţă raportul de evaluare nr. 34512/G/II/05.08.2022 emis de ANI, dosarul 4114/109/2022 aflându-se pe rolul Secţiei Civile aTribunalului Argeş.

Maria Cotenescu_3

Incompatibilitatea – boală grea în CJ Argeş

Cazul pare aproape tras la indigo cu cel al fostei consiliere judeţene Maria Cotenescu, proaspăt lăsată fără mandat, după ce a pierdut şi ultima bătălie cu ANI. Maria Cotenescu a fost declarată incompatibilă după ce firma sa a vândut maşini Spitalului Vedea, aflat de asemenea în subordinea CJ Argeş. Săptămâna trecută, locul său în Consiliul Judeţean a fost ocupat de Ramona Niţoiu.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cine sunt PATRONII din politica argeşeană

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Agenţia Naţională de Integritate | Aninoasa | Maria Cotenescu | Marius Manole

Ultimele articole