anchetaonline.ro

Lucian Mîndruță a vrut mici de Dedulești! Ce i-au comentat peste 300 de oameni și ce-a ales!

de | 03.04.2022 22:00 | Știri, Eveniment, Importante, Lifestyle, Național

Micul de la Dedulești este vedetă printre preparatele culinare, drept urmare, cei care ajung în zona de tranzit rutier, pe drumul European E81, nu se pot abține să nu se desfete cu faimoșii mititei la grătar.

În această situație s-a aflat și jurnalistul Lucian Mîndruță, seara trecută, după ce s-a întors dintr-o plimbare în Ardeal. Poftind la micii de Dedulești și dorind să aibă o experiență plăcută din punct de vedere culinar, jurnalistul a apelat la ajutorul internauților, întrebând care este terasa cu micii „ăia buni”.

Dragilor, am nevoie de expertiza voastra:
Ma intorc din Ardeal si vreau sa ma opresc la Dedulesti la doi mici (ok, poate cinci…))
Care e terasa originala, cu aia buni? Stie cineva?”, a fost mesajul pe care Mîndruță l-a postat pe Facebook.

Răspunsurile, care mai de care mai amuzante, nu au întârziat să apară la postarea jurnalistului:

Depinde care mici îți plac mai mult: metro sau Kaufland?

 

La terasa pe lângă care sunt cei mai puțini câini, acolo sunt cei mai proaspeți mici!

 

Indiferent la care te opresti, tot o sa latri ham-ham la luna pentru un timp

 

De când baga carne de câine parca numai sunt așa buni.

 

Opreste acolo unde vezi cel putin cativa caini pe langa! PS: un vechi proverb chinezesc spune: “cainele care latra nu este bine gatit!

 

Pune o comandă pe Alibaba. Micii vor fi la fel de proaspeți și în Ajun de Crăciun! , au fost doar câteva dintre sutele de comentarii pline de ironie ale internauților.

mici de dedulesti foto - Lucian Mîndruță a vrut mici de Dedulești! Ce i-au comentat peste 300 de oameni și ce-a ales!

Foto: Digi 24

Au fost extrem de mulți oameni care s-au arătat dezamăgiți de micii de Dedulești, spunând că nu mai sunt ce erau odată:

Nu mai sunt mici buni la nicio terasă. Era tradiție de familie, când mergeam la Rm. Vâlcea plecând din București, ne opream mereu acolo pentru mici, după ce am nimerit mereu mici cu zgarciuri si diferiti la gust fata de ce era odata, am renuntat. Nu recomand micii de la Dedulești nimanui.”

 

Eu n-am mai mâncat de vreo 7-8 ani mici acolo! S-au dus vremurile cu micii buni de Dedulești. De fapt era doar o legendă, mie nu mi-au plăcut niciodată. Sunt precum Shaorma de Dristor, au împânzit toată Capitala, da’ este de tot k…, și shaorma, da’ și micii de Dedulesti.”

 

„Cea mai proastă mâncare pe care am mâncat-o vreodată undeva! Abia așteptam să ajungem , că de , am auzit numai laude! Am plecat de acolo cu un gust amar!”

 

Ultima dată când am mâncat acolo la una din acele terase m-am simțit foarte rău.Deci nu aș recomanda decât niște covrigei”

 

Continua pedalarea, nu mai sunt buni de zece ani.”

 

Am avut și eu acum vreo 2 ani aceeași curiozitate și am mancat cei mai groaznici mici… continua deplasarea, nu ai motive să oprești acolo.”

 

Mitul a fost distrus demult. Decat mici la Dedulești mai bine bine la Kaufland în parcare.”

 

“Micii de Dedulesti”= Legenda. Acum asteptăm postarea cu experiența ta de acolo.”, au comentat urmăritorii lui Mîndruță.

“Rezistă până la Pitești că îți recomand eu câteva locuri bune aici!” – a fost recomandarea online a deputatului USR de Arges, Ionuț Moșteanu, pe care l-a completat (în aceeași notă de umor care însoțește toate comentariile din postare) un al internaut: “Cum să nu? E o cârciumă peste drum de PSD”

Postarea cu experiența culinară nu a apărut până la final, dar Lucian Mîndruță a anunțat că a ales în cele din urmă teresa cu cele mai multe voturi, în ciuda comentariilor în care oamenii l-au sfătuit să mănânce îl altă parte.

Late edit: până la urmă am mers la terasa cu cele mai multe voturi. Penultima pe dreapta! Multumesc de sugestii!, a scris jurnalistul.

Nereguli descoperite de OPC la Dedulești

În iunie 2021, activitatea a patru dintre localurile unde se vindeau faimoșii mici de Dedulești, a fost întreruptă după ce Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a descoperit mai multe nereguli.

5 operatori economici au fost verificați, iar în cazul a 4 dintre aceștia a fost oprită activitea temporar, potrivit ANPC.

Neregulile descoperite de comisarii ANPC au fost următoarele:

  • Comercializarea produselor fără indicarea gramajului acestora;
  • Utilizarea de spații frigorifice neigienizate;
  • Comercializarea unor produse fără elemente de identificare și caracterizare;
  • Nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor (ex. nerespectarea temperaturii de păstrare indicate de producător), a transmis ANPC la vremea respectivă.

De asemenea, tot în legătură cu verificările OPC de-a lungul timpului asupra afacerilor alimentare de la Dedulești, doi comisari OPC au fost reținuți pe motiv că ar fi primit sume ridicol de mici de bani pe post de șpagă pentru a trece cu vederea calitatea îndoielnică a produselor și serviciilor din această zonă celebră de popas de pe traseul Pitești- Râmnicu Vâlcea.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dedulești | Kaufland | Lucian Mîndruță | Pitești