Luni, 20 martie, încep examenele. Iată calendarul simulării Evaluării Naționale

de | 18.03.2023 08:59 | Știri, Administrație, Județean, Lifestyle, Național

Elevii intră în febra examenelor. Luni, 20 martie, încep probele simulărilor pentru Evaluarea Națională. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30.

Ministerul Educației Naționale anunță că probele încep la ora 9.00, iar timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore. Rezultatele obținute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care acestea s-au desfășurat, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obținute la simulare nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale în care se dorește consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, a anunțat Ministerul Educației.

Calendarul simulării:

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă;
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor.

Sursă foto: edu.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești – Întreruperi de curent în perioada 20-24 martie. Află care sunt zonele afectate

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei

Ultimele articole