Mâine profesorii intră în grevă de avertisment. Ar putea urma greva general

de | 16.05.2023 12:38 | Administrație, Județean, Național, Știri

Liderii sindicatelor din învățământ spun că peste 70% dintre profesori au optat pentru grevă general. Profesorii vor organiza o grevă de avertisment miercuri, timp de două ore, între orele 11:00 – 13:00. Nemulțumirile cadrelor didactice sunt legate de salarii.

De altfel, liderii sindicatelor din educație au anunțat rezultatele referendumului prin care cadrele didactice s-au exprimat cu privire la declanșarea grevei generale. Potrivit sindicatelor din învățământ, rezultatele consultări arată că peste 71% dintre sindicaliștii FSLI vor grevă generală începând din 22 mai.

Sursă foto: Facebook FSLI Romania

Greva de avertisment, de miercuri, va avea loc între orele 11.00 și 13.00. La protest vor participa cadre didactice care fac parte din Federața Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). Astfel, 75.400 de cadre didactice nu vor intra mâine la ore între 11.00 și 13.00. Sindicaliștii spun că dacă până la finalul săptămânii nu vor discuta cu ministrul educației și nu vor primi răspuns la solicitările lor, vor intra de luni în grevă generală. De altfel,profesorii susțin că un cadru didactic cu 25 de ani de experiență câștigă lunar în jur de 4.500 de lei, în timp ce un debutant câștigă un salariu de 2.200 de lei. Protestele sunt organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret” şi Federaţia Naţională Sindicală ”Alma Mater”, în numele celor peste 350.000 de angajaţi ale căror drepturi şi interese le reprezintă. Printre altele revendicările sindicaliştilor vizează: majorarea salariilor personalului din învăţământ; instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflaţiei; plata orelor suplimentare efectuate de personalul didactic auxiliar şi nedidactic.
Foto descriptv. Sursă foto: Facebook FSLI Romania

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

MIERCURI. Întreruperi de curent la Pitești!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: FSLI

Ultimele articole