Manifestare puternică de solidaritate: Zeci de polițiști locali, alături de Condoruș Savaste pe ultimul drum!

de | 23.11.2023 15:40 | Județean, Eveniment, Importante

Condoruș Savaste, polițistul local din Pitești, bătut de un tânăr în centrul municipiului în urmă cu doua săptămâni și care a murit în spital, a fost astăzi înmormântat.

Sute de oameni i-au fost alături și l-au condus pe ultimul drum. Totodată, a fost și cea mai mare manifestare de solidaritate organizată vreodată la un astfel de eveniment în țara noastră.

Zeci de mașini de poliție locală din toată țara au format o coloană de mai bine de un kilometru.

Municipiul Pitești a răsunat astăzi de sirenele celor peste 50 de mașini de poliție locală din toată țara, care au alcătuit coloana funerară la înmormântarea polițistului local, ucis de un tânăr din Moșoaia.

Colegi din toată țara au ajuns la Pitești să-i fie aproape și sunt revoltați că s-a întâmplat o astfel de tragedie.

Cortegiul s-a oprit la sediul Poliției Locale din Pitești, acolo unde s-a lansat pentru prima dată ideea ca legea pe care polițiștii locali o vor, să poarte numele polițistului mort.

Deși a fost un eveniment trist, emulația creată de colegi în jurul acestui înmormântări a uimit familia care a ținut să le mulțumească tuturor.

Aceasta a fost probabil cea mai mare manifestare de solidaritate stradală organizată vreodată în Romania de vreo instituție publică și, dincolo de înmormântare, are rolul de a atrage atenția necesității unor modificări legislative având în vedere creșterea alarmantă a violenței stradale.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cristian Gentea: Onorăm sacrificiul lui curajos! Voi cere parlamentarilor să revadă legea 155, Legea poliției locale

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Condoruș Savaste