Cristian Gentea: Onorăm sacrificiul lui curajos! Voi cere parlamentarilor să revadă legea 155, Legea poliției locale

de | 23.11.2023 14:17 | Pitești, Administrație

Cristian Gentea, primarul Piteștiului, a fost prezent astăzi la slujba de înmormântare a lui Condoruș Savaste, polițistul local ce a fost victima unei agresiuni grave în timp ce își făcea datoria. Polițistul local a murit după două săptămâni în care a fost în comă. În memoria celui ”care și-a dedicat profesia și, din păcate, viața protejării comunității” Cristian Gentea precizează că va cere parlamentarilor români, prin reprezentanții din Argeș, ”să revadă legea 155, Legea poliției locale, să ofere polițiștilor locali un Statut care să îi profesionalizeze și să le protejeze cu adevărat autoritatea și viața”.

Astăzi a avut loc slujba de înmormântare unde numărul participanților a fost de ordinal sutelor, polițiști locali din Argeș și din țară, cu peste 50 de autospeciale.

”Nu doar să plângem pierderea, ci să și acționăm!”

”În memoria celui care și-a dedicat profesia și, din păcate, viața protejării comunității, onorăm sacrificiul lui curajos!

Pe străzile noastre s-a petrecut o tragedie, care nu trebuie să rămână doar un moment de durere, ci care trebuie să trezească un apel la acțiune și responsabilizare a întregii societăți.

Incidentul grav de la Pitești nu este unul singular, s-a mai întâmplat și în alte orașe, polițiști locali au fost bătuți brutal sau umiliți.

Voi cere parlamentarilor români, prin reprezentanții din Argeș, să revadă legea 155, Legea poliției locale, să ofere polițiștilor locali un Statut care să îi profesionalizeze și să le protejeze cu adevărat autoritatea și viața.

Trebuie să readucem încrederea cetățenilor în uniforma celor care supraveghează ordinea și liniștea publică!

În ce privește comunitatea noastră, fac un apel la solidaritate și la respectul față de munca polițiștilor noștri locali.

Este momentul să ne întoarcem spre noi înșine și să recunoaștem că siguranța comună depinde de angajamentul fiecărui individ. De la educația în familie pleacă și schimbarea mentalității: trebuie să construim un spirit de solidaritate și să promovăm colaborarea – la școală, la locul de muncă, în spațiul public, cu autoritățile și forțele de ordine.

Fie ca momentul pe care îl trăim astăzi să fie unul de restart: nu doar să plângem pierderea, ci să și acționăm!

Cred că doar așa putem onora memoria lui Savaste Condoruș, făcând tot posibilul pentru siguranța noastră, în locul în care trăim!”, a scris Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Condoruș Savaste, condus pe ultimul drum

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea

Ultimele articole